Hataylı şehit, sonsuzlukta

Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı´nda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Hataylı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez (23), dün öğleden sonra memleketi Kumlu´da düzenlenen törenle

13.05.2017 14:11:24 0
Hataylı şehit, sonsuzlukta

Burak Milli

 Gücüyetmez ailesinin 7 çocuğundan en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Mehmet Gücüyetmez´in, yaklaşık iki ay önce evlendiği belirtildi. Tendürek Dağı´nda çıkan çatışmada 2 asker şehit olurkenş, 11 asker de yaralanmıştı.
Erzurum´da düzenlenen tören sonrası uçakla Hatay´a getirilen şehit Gücüyetmez´in cenazesi, önce Akkerpiç Mahallesi´ndeki baba ocağına götürülüp, helallik alındı. Şehidin iki aylık eşi Tuğba ve babası Hüssün Gücüyetmez, şehit Gücüyetmez´in cenazesinin eve gelmesi sırasında güçlükle sakinleştirildi.

Mahallesinde toprağa verildi
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Gücüyetmez, Akkerpiç Mezarlığı´nda düzenlenen cenaze töreni sonrası gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Mehmet Gücüyetmez´in cenazesine, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Necmettin Ahrazoğlu ve Birol Ertem Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay 2. Hudut Alayı Komutanı Albay Mehmet Atila Kayı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Soner Bal, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin de katıldı.
Şehit Mehmet Gücüyetmez, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun kıldırdığı cenaze namazının ardından sonsuzluğa uğurlandı.

Eşi ve babasına Türk bayrağı
Şehit Gücüyetmez´in ailesini teselli etmeye çalışıp, sabır dileyen vali Ata, Mehmet Gücüyetmez´in naaşının sarıldığı Türk Bayrağı´nı şehidin babası Hüssün Gücüyetmez´e verdi. Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş da şehidin eşi Tuğba Gücüyetmez´e Türk Bayrağı verip, başsağlığı dileğini iletti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yazılı yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden teröristlere yönelik operasyonlarda bir vatan evladını daha şehit vermenin üzüntüsü içerisindeyim. Şanlı bayrağımızın göklerde ebediyen dalgalanmasını ve aziz vatan topraklarının bekasını istemeyen bölücü şer odakları, kirli oyunlarıyla bezenmiş kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Ancak kimsenin şüphesi olmasın ki bölücü terör örgütü mensupları ve onların uzantıları hain ve beyhude amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Bir arada, kardeşçe yaşamaktan asla vazgeçmeyecek olan aziz milletimiz, her zaman olduğu gibi birlik içinde kalarak hainlere en iyi cevabı verecektir' ifadesine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Hataylı şehit sonsuzlukta

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22