Hataylı uzman çavuş şehit oldu

Suriye´nin İdlib´deki saldırıda 4 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

GÜNCEL 14.09.2021 19:28:27 0
Hataylı uzman çavuş şehit oldu

 

İskenderun/SES
 Şehitlerden 2´si Hataylı. Şehitlerden biri Hataylı uzman çavuş Ramazan Demir, diğeri de piyade sözleşmeli er Turgay Abacı. İdlib´deki saldırıda yaralanan Hataylı şehitlerden piyade sözleşmeli er Abacı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı ve yaşama veda etti. Hassalı şehit Abacı, memleketi Hassa´nın Akbez mahallesindeki Kılıçdede Mezarlığında il müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası, toprağa verilerek, sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abacı´ınn cenaze törenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, kaymakamlar, belediye başkanları, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, ilgili kurum müdürleri, şehidin ailesi, yakınları, sevenleri, silah arkadaşları ile yurttaşlar katıldı. Abacı´nın tabutunun sarılı olduğu Türk bayrağı, şehidin babası Faruk Abacı´ya, çerçeveli fotoğrafını ise annesi Hülya Abacı´ya veren Hatay Valisi Doğan sabır diledi başsağlığında bulundu.
Hataylı şehit uzman çavuş Demir de, baba ocağı olan Kahramanmaraş´ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verildi.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 11 Eylül 2021 tarihinde arama/tarama faaliyeti sonrası intikal halinde olan bir unsurumuza yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.'
Milli Savunma Bakanlığından yapılan ikinci bir açıklamada, Hataylı şehitlerden piyade sözleşmeli er Abacı´nın da şehit olduğu duyuruldu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada ise, 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi´nde teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Demir ve Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe içinde uğurlama töreni düzenlendi. Hatay Havaalanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, şehitlerimizin özgeçmişlerinin okunması ve İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından edilen duaların ardından, şehitlerimizin Türk Bayrağına sarılı naaşları defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı' ifadesine yer verildi.
Törene, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 6. Kolordu ve MÖGK Komutanı Korgeneral Metin Korel, Antakya Garnizon Komutanvekili Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Hayzaran, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, jandarma tuğgeneral Cengiz Yıldız, Hatay İl Jandarma Komutanvekili Recep Cansu ve askeri erkân katıldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62