Hataylı seçmen yol belgesi ile gelebilecek

AKP Hatay Milletvekili Yayman, deprem nedeniyle göçeden, ancak seçmen kaydını aldırmayanların oy kullanmak üzere Hatay’a dönmelerine yönelik hazırlık yaptıklarını belirtti.

SİYASET 3.05.2023 14:02:00 0
Hataylı seçmen yol belgesi ile gelebilecek

Yayman depremde göçedenleri Hatay’a davet etti

6 ve 20 Şubat depremlerinde en büyük hasarı Hatay’ın yaşadığını belirten Hüseyin Yayman, deprem nedeniyle göçedenlerin oy kullanmak üzere Hatay’a dönmelerini istedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AKP Hatay Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Hüseyin Yayman, deprem sonrası Hatay dışına çıkmak durumunda kalanlara seslendi. Yayman, “Hatay’ımızın dışında konaklayan vatandaşlarımız oylarına ve demokrasiye sahip çıksın” dedi.

“Bulundukları illerden yol belgesi ile gelip oy kullanabilirler”

Deprem sonrası Hatay dışına çıkmak durumunda kalan vatandaşlara da seslenen Yayman, dönüşleri için hazırlık yürüttüklerini söyledi. Yayman, “Hatay’ımızın
dışında konaklayan vatandaşlarımız oylarına ve demokrasiye sahip çıksın. AK Parti olarak tüm organizasyonları yapıyoruz. İl başkanlığımız bu konuda çalışıyor. Vatandaşlarımızı getirmek için iletişim hatları kurup sürekli onlarla konuşuyoruz. Geldiklerinde burada kalacakları yerleri düzenlemeye çalışıyoruz. Hatay dışına geçici süreliğine göç etmek durumunda kalan vatandaşlarımız bulundukları ildeki valilik ve kaymakamlık tahliye birimlerine müracaat etmek suretiyle yol belgesi alıp Hatay’a gelip oylarını kullanabilirler. Değerli vatandaşlarımızı muhakkak bekliyoruz. Oylarına, geleceklerine ve Hatay’a sahip çıkmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Hatay’da da, Gaziantep’te de, Kahramanmaraş ve diğer illerimizde de böyle bir acının yaşanmaması için çalışacaklarını kaydeden Yayman, son depremzedenin  kalıcı konutuna yerleşene kadar çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Depremde Hatay’ın ağır hazar aldığını ifade eden Yayman, “Hepimiz yakın zamanda büyük bir acı yaşadık. Allah bir daha böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Biz Hatay’da da, Gaziantep’te de, Kahramanmaraş ve diğer illerimizde de böyle bir acının yaşanmaması için çalışacağız. Son vatandaşımız kalıcı konutuna yerleşene kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

6 Şubat’tan bu yana büyük sınav vermeye devam ettiklerini belirten Yayman; şunları dile getirdi: “6 Şubat’ta en fakir vatandaşımızın konforu, şu an en zengin vatandaşımızın konforundan daha iyiydi. Şu anda çadır kentlerde çok zor şartlarda yaşayan ve hiçbir mahremiyeti kalmayan vatandaşlarımız büyük imtihan veriyor. Hataylılar olarak Türkiye’ye bizleri unutmayın diyoruz. Hatay’ın her şeye ihtiyacı vardır. Ancak en çok ilgi, şefkate ve sevgiye ihtiyacımız var. Buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; Biz Hataylılar olarak depremde değil, unutulunca ölürüz.”


Anahtar Kelimeler: Hataylı seçmen belgesi gelebilecek

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19