Hataylı seçmene ’ücretsiz ulaşım’ desteği

Deprem bölgesini terk etmek zorunda kalanların oy vermek için şehirlerine dönmesine CHP, Hatay’da ‘ücretsiz ulaşım’ desteği verecek.

SİYASET 24.04.2023 16:40:00 0
Hataylı seçmene ’ücretsiz ulaşım’ desteği

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 
250 otobüs kiralandığını belirtti. Büyük kentlerden araç kaldırılacağını, küçük grupların ulaşımı için ise bilet desteği verileceğini kaydeden Mansuroğlu, buna yönelik ilçelerin il örgütü ile eşgüdüm içinde hazırlıkları sürdürdüğünü belirtti.

Seçmenin ulaşımıyla ilgili hazırlıkların yaklaşık 10 gündür sürdürüldüğünü, kente dönüşle ilgili oluşturulan listelerin il başkanlığına günlük iletildiğini belirten Başkan Mansuroğlu, barınma ile ilgili de çalışma başlattıklarını kaydetti. “İskenderun’da barınma sorunumuz olmayacak” diyen Mansuroğlu, gerekmesi durumunda partililerin de evlerini açacaklarını söyledi.

Seçmen sayısı 171 binden 164 bine düştü

Seçmen listeleri üzerinde de çalışmanın bilişim ekibiyle birlikte sürdürüldüğünü aktaran Mansuroğlu, İskenderun’daki seçmen sayısının depremin ardından 171 binden 164 bine düştüğüne dikkat çekti. Gittiği ile kaydını aldıranların yanı sıra yakın ilçelere taşınanların da düşen seçmen sayısı içinde payı olduğuna dikkat çeken Mansuroğlu, ilçe başkanlığı bünyesindeki 10 kişilik ekibin seçmen listeleri üzerindeki çalışmayı çok yönlü sürdürdüğünü söyledi.

Mansuroğlu, bölgeden ayrılmak zorunda kalan depremzedelerle ilgili çalışmada AFAD verilerinin de değerlendirildiğini anlatan Mansuroğlu, bölgenin ve ülkenin kaderine yön verecek seçimle ilgili Hataylılara, İskenderunlulara ‘mutlaka sandık başına gidin; gelin, oyunuzu burada kullanın” çağrısını yineledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19