Hatayspor coşkusu

Kupa´da Galatasaray´ı 4-2 yenmiş ama elenmişti

SPOR 1.03.2019 10:52:35 0
Hatayspor coşkusu

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali rövanş karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2´lik skorla yenen Hatayspor, kupanın sürpriz takımı oldu ancak İstanbul´da oynanan karşılaşmada 2-0 yenilmesi üzerine kupadan elendi. Kupada yarı finale çıkan takım Galatasaray oldu. Hatayspor, Galatasaray karşısında oynadığ futbol ve elde ettiği skorla Hatay´da görev yapan bürokratlar ve siyasetçiler tarafından kutlandı.

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Hataysporun Galatasaray ile Antakya Atatürk Standı´nda oynadığı ve Hataysporun 4-2´lik galibiyeti ile biten müsabakayı tribünden izleyerek yaşanan coşkuya ortak oldu. Vali Doğan Hatay Milletvekilleri Sebahat Özgürsoy Çelik, Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Lütfi Kaşıkçı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, HBB Başkanı Lütfü Savaş, Galatasaray Spor Kulübü Başkanvekili Abdurrahim Albayrak ve yöneticileri, Hatayspor Başkanı Mehmet Maden, Hatay Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Şenol Bozacıoğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Hataylı sporseverlerle birlikte izledi ve tribünden Hatayspor´a destek verdi.
Maç sonrası protokol üyeleriyle birlikte soyunma odasına giden vali Doğan, Galatasaray karşısında gösterdikleri mücadele ve elde ettikleri 4-2´lik galibiyet dolayısıyla Hataysporlu futbolcuları kutladı. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamadae, Türkiye Kupasnda İstanbul´da oynadığı ilk maçı 10 kişi kalarak 2-0 kaybeden kupanın sürpriz takımı Hatayspor, ikinci maçı 4-2 kazanmasına rağmen kupaya veda ettiği ifade edildi. Açıklamada, vali Doğan´ın 'Gösterdiği mücadele ile tüm futbol kamuoyunun takdirini kazanan Hatayspor Kulübünü gönülden tebrik ediyor, Süper Lig yolculuğunda başarılarının devamını diliyoruz' ifadesine yer verildi.

Kaymakamlar da izledi
Hatayspor-Galatasaray maçında Hatayspor´a tribünden destek verenler arasında kaymakamlar da bulundu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök ve Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Hatayspor- Galatasaray Türkiye Ziraat Kupası çeyrek final rövanş maçını seyirci olarak izledi. Kaymakamlar, Hatayspor´un Galatasaray karşısında 4-2´lik galip gelmesinin sevincini yaşadı ve taraftar ve Hatayspor´la bunu paylaştı.

Savaş da futbolcuları kutladı
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyfik finali rövanş maçında sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2´lik skorla yenen Hatayspor´u kutladı. Hatay´ın artık bir spor kenti olarak anıldığını belirten Savaş, galibiyeti şehre hediye ettiğinini de ifade etti. Hatayspor´u kutlayan Savaş, Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçınaqda Galatasaray karşısında 4-2 galip geldiği maça ilişkin şu değerlendirmede bulundu: 'Bu yolculukta önce 1. Lig lideri Gençlerbirliği´ni ardından Süper Lig lideri Başakşehir´i eledik. Şimdi de Galatasaray´a burada 4 gol attık. Bu maç sonunda elenmemize üzülmüyoruz. Hatayspor´un yeri Süper Lig´dir. İlklerin şehri Hatay´da, Hatayspor´u tarihinde ilk kez Süper Lig´e taşımak istiyoruz. Bunu da yağmur çamur demeden her maç yanımızda olan taraftarlarımızla beraber başarmak istiyoruz. Taraftarlarımızı bizi desteklemeye ve takımlarına sarılmaya devam etsinler. Bunu camia olarak başaracağız. İnşallah bundan sonraki lig maçlarımızda art arda galibiyetler elde ederiz. İnşallah sarf ettiğimiz emeklerin karşılığını Süper Lig ile alırız. Skor ne olursa olsun maçtan kopmayan ve karakterli mücadele ortaya koyan futbolcularımızı yürekten kutlarım. Maçtan günler öncesinden bu maça hazırlanan ve Hataylı olmanın özelliğini yansıtan taraftarlarımıza da ayrıca teşekkür ederim. Bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşattığı için futbolcu kardeşlerime, teknik kadromuza ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04