Hatayspor, Galatasaray´ı 4-2 yendi

Süper Ligde mücadele eden Atakaş Hatayspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2´lik skorla yendi.

SPOR 17.01.2022 06:20:39 0
Hatayspor, Galatasaray´ı 4-2 yendi

Antakya´da oynanan ligin 21. haftasında sahaya güzel bir futbol yansıtan A. Hatayspor, oyunun skor olarak karşılığını da aldı. Galatasaray da yeni teknik direktörü Domenec Torrent qyönetimindeki ilk maçında yenilmiş oldu.

Maçın 23. dakikasında Emre Kılınç ile öne geçen Galatasaray, Patrick van Aanholt´un penaltıyı kaçırması ile farkı açma şansını da kaçırdı. Karşılaşmanın beraberlik golü ise 43. dakikada geldi. bu dakikada Mame Diouf ,Hatayspor adına kullandığı penaltıyı gole çevirdi ve skoru 1-1 yaptı.

İlk yarının son dakikasında Kerem Aktürkoğlu´nun frikiten bulduğu gol ile öne geçen Galatasaray bu yarıyı yarıyı 2-1 önde tamamladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hatayspor, karşılaşmanın 62. dakikasında Kamara ile skoru eşitledi: 2-2. Gol sonrası sahadaki ataklarını sürdüren A. Hatayspor, 79. dakikada Lobjanidze ile öne geçti. 90. dakikada da Galatasaray, Lobjanidze´nin golüne engel olamadı ve sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla A. Hatayspor ligdeki puanını 35´ı çıkardı ve 3. sıraya yükselirken, Galatasaray ise 27 puanda kaldı ve 13. sırada yer aldı.

Karşılaşmayı izleyenler arasında Antakya Medeniyetler Korosu da bulundu. A. Hatayşspor´a destek için stada giden koro, tribünlerde sahne kostümleri ile yer aldı.

'Hedef, artık Avrupa'

Galatasaray maçını değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediyesi ve A. Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, takımın hedefinin artık Avrupa olduğunu söyledi. Sezona başladıklarında ilk 10 hedefiyle girdiklerini anımsatan Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: 'A. Hatayspor olarak 7-8 hafta durağan bir dönem yaşadık. Geçen hafta 8 futbolcumuz yoktu ve İstanbul´da Kasımpaşa´ya 3-1 mağlup olduk. A. Hatayspor bu maça çok iyi hazırlandı. Takımın 5 eksiği sahaya gelince eski ritmine kavuştu. Atakaş Hatayspor gibi oynayınca da bugün galip geldik. Birinci yarı istediğimiz pozisyonları bulduk ama sonuca gidemedik. Galatasaray ekibi birinci yarıyı önde bitirdi. İkinci yarı ise hem hakimiyet bizdeydi hem de çok iyi pozisyonlar yakaladık. Birinci yarının tersine ikinci yarıda futbolcularımız buldukları pozisyonları değerlendirdi, haklı bir galibiyet aldık, camiamıza hayırlı olsun. İnşallah bundan sonraki maçlarda da hem hak ederek kazanırız hem de Türkiye´de Fair-Play çerçevesinde bütün maçlar düzgün oynanır, rakipler birbirlerine saygılı olur ve istenmeyen sonuçlarla o haftanın sonunda üzülmeyiz. Geçen sezona ilk 10 hedefiyle girmiştik, son 2 hafta kalasıya 5. bitirecek iken 6. sırada bitirdik, biraz aksilikler yaşandı. Bu sezonda yine ilk 10 hedefindeyiz dedik ama A. Hatayspor olarak Avrupa´ya da gitmek istiyoruz. 2 rakibimizin birer maçı eksik ama bugünkü maçlar sonucunda 3. sıradayız, yerimizi korumak istiyoruz.'

 


Anahtar Kelimeler: Hatayspor Galatasaray yendi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23