'Hatayspor, halkın takımı'

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatayspor hakkında değerlendirmede bulundu.

SPOR 16.12.2019 10:28:59 0

Antakya/SES

HBB´den yapılan açıklamaya göre, HBB Başkanı Savaş, “Her ne kadar mütevazı görünsek de ruhumuzda liderlik var. Liderlik ruhu olan bir insan lider bir takım ister. İsteğimiz Hatayspor´un 1. Ligi bitirmesi ve Süper Lig´e adım atması. Çalışmalarımız bu konuda devam ediyor. Hatayspor benim değil, Hatay halkının takımı. Bu emeklerimizi görmezden gelmesinler. Esnafı takıma her zaman sahip çıkmakta ama şu an ekonomik açıdan ilgi biraz az olabilir. En kısa zamanda ekonominin canlanması ile ilgi artacaktır” dedi. Hatay esnafından dükkânına Hatayspor´un bayrağını asmalarını isteyen Savaş, 'Tüm esnafımız takımın bayrağını assın. Biz bilelim ki Hatay halkı şampiyonluğa hazır. Biz şampiyonluğa hazırız siz de hazır olun' diye konuştu.

'Takımı şampiyon yapacağız'
Hatayspor´u şampiyon yapacaklarını ifade eden Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu takımı şampiyon yapacağız. Geçen sene bir yardım kampanyası başlattık ve valimiz de destek verdi. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Hatayspor ne skor olarak ne ekonomik olarak ne de fiziki şart olarak bu kadar rahat olmamıştı. Biz bir hoca değişikliği yaptık. İlhan hoca bizim çocuğumuz. Onu biz getirdik ve o da Hatay´a hizmet verdi. Zamanı geldiğinde de kardeşim yolun açık olsun dedik. Şu anda Süper Lig´de, inşallah başarılı olur. Sonra Bayram hocayı getirdik ve şu anda lideriz. Hatayspor Hatay´ın gözbebeği, şehrin spordaki en büyük vitrini. 10 yıldır sporda yükselen bir ivme var.'
Hatay´a yapılması planlanan spor tesisleriyle ilgili de açıklama yapan Savaş, 'İskenderun´a dört alanlı tenis kortu yapacağız. Önümüzdeki yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nda orada uluslararası bir turnuva yapmayı düşünüyoruz. Arsuzlu bir çocuğumuz 12 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu. Dünya otoriteleri bu çocuğun ilk 10´a girebilecek kapasitede olduğunu söylüyor. İskenderun´da tenis çok başarılı, altyapıya katkı sağlasın, oradaki tesisler zenginleşsin diye Nardüzü tarafında Arsuz Belediyesinin sahip olduğu alana hem tenis kortları hem de futbol sahası yapacağız. Bu şekilde alanı olan tüm ilçelerimize sesleniyorum. Kimde alan varsa versin ben spor salonu yapacağız. İskenderun için de kompleks projemiz hazır. Kırıkhan, Defne ve Altınözü´nde de projelerimiz var. Arazilerimizin olduğu her yeri projelendirdik. Şu anda büyükşehir belediyesinde 3 milyar 600 milyon lira proje var. Bu hiçbir belediyede yok' görüşünü kaydetti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00