Hatayspor yendi ama çıkamadı

Galatasaray, tek golle Ziraat Türkiye Kupada

SPOR 28.02.2019 13:02:06 0
Hatayspor yendi ama çıkamadı

Hatayspor: Ömer ***, Mehmet Tayfun ***, Soner ***, Sadi *** Yasin ***, Kubilay ***, Hamidou ***, Selim ***, Gökhan ***, Korkishko *** Mirkan ***.

Galatasaray: İsmail **, Mariano **, Ahmet ***, Semih ***, Emre Taşdemir ***, Donk ***, Selçuk ***, Emre Akbaba ***, Yunus ***, Sinan ***, Muğdat ***.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Hatayspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2 mağlup etmesine rağmen ilk maçı 2-0 kaybetmesi üzerine yarı finale yükselemedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline yükselen takım, Galatasaray oldu. Galatasaray, deplasman golü avantajıyla yarı finale çıkan takım oldu.
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakanın ikinci maçı için Hatay´a gelen Galatasaray futbol takımı yönetici ve teknik heyeti, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatayspor yönetimi yemekte bir araya geldi. Galatasaray takımını ağırlayan vali Doğan ve Hatayspor yöneticileri, mozaik tablo hediye etti.

Akın Bodur
Hatayspor ve Galatasaray´ın karşılaştığı Ziraat Türkiye Kupası´nda çeyrek final maçı, dün oynandı. Hatayspor´a 4-2´lik skorla yenilen Galatasaray, ilk maçı 2-0 kazanması üzerine kupada turu geçti. Hatayspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2´lik skorla mağlup etti ancak Ziraat Türkiye Kupası´nda tur geçemedi. Çeyrek finalin ilk maçında Galatasaray, Hatayspor´u 2-0 yenmişti. Galatasaray´a tur atlamak için galibiyet, beraberlik ve tek farklı yenilgi yetiyordu.
Antakya Atatürk Stadında oynanan karşılaşma, saat 14.00´da başladı ve TFF Spor Toto 1. Ligi takımı Hatayspor ile Süper Lig takımı Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası için mücadele etti. Karşılaşmayı çok sayıda siyasetçi ve bürokrat da izledi. Karşılaşmanın 2. dakikasına Yunus, Hatayspor ceza sahasına girerken yerde kaldı, ancak maçın hakemi devam ettirdi.
8. dakikada Hatayspor´lu Mirkan Aydın´ın vuruşu direkten dönerken, Muğdat ise maçın 21. dakikasında Galatasaray´ı 1-0 öne geçirdi.
32.dakikada Hataysporlu Yasin, Emre Akbaba´ya yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.
45+1. dakikada Hatayspor Mirkan Aydın ile etkili olmaya çalıştı ancak Galatasaraylı futbolcular topu kornere gönderdi. Maçın ilk yarı Galatasaray´ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ve maçın 53. dakikasında Emre Taşdemir´in ortasında Emre Akbaba kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve durumu 2-0 yaptı.
Maçın 59. dakikasında Hatayspor aradaki farkı 1´e indirdi. Penaltı kazanan ve atışı kullanan Hatayspor´da Gökhan Karadeniz, topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1 yaptı.
Karşılaşmanın 70. dakikasında Hatayspor bir penaltı daha kazandı. Gökhan Karadeniz topu yine ağlara göndererek maçta durumu 2-2 yaptı.
Maçın 79. dakikasında Hatayspor, Mirkan´ın attığı golle Galatasaray karşısında 3-2 öne geçti.
Hatayspor 83. dakikada dördüncü golü buldu, ancak hakem golü ´top dışarıdan geldi´ gerekçesiyle iptal etti. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR´a gitti. VAR kararı sonrası hakem golü verdi ve Hatayspor, Galatasaray karşısında 4-2 öne geçti. Karşılaşma bu skorla sona erdi ve Hatayspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray´ı 4-2 yenmesine karşın Ziraat Türkiye Kupası yarı finaline yükselemedi.

Galatasaray, Hatayspor´u eleyerek 25. kez yarı finale çıkmış oldu. Galatasaray, 1962´den beri düzenlenen kupada 24 kez yarı final oynadı. 22 kez finale çıkan Galatasaray, Türkiye Kupası´nı 17 kez mazandı ve kupayı en çok müzesine götüren takım oldu. Kupaya 5. turdan dahil olan Galatasaray, TFF 2. Lig ekibi Keçiörengücü, ve Boluspor´u eleyerek çeyrek finale ulaştı. Hatayspor ise 3. turdan başladığı kupada Esenler Erokspor, Fethiyespor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir´i yenerek, kupada çeyrek finale çıktı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23