Hatayspor´a isim sponsorluğu

Süper Ligde ´Atakaş Hatayspor´ adıyla mücadele edecek

SPOR 27.08.2020 10:49:22 0
Hatayspor´a isim sponsorluğu


Akın Bodur/İskenderun

Merkezi İskenderun´da bulunan Atakaş Şirketler Grubu, TFF Süper Lig takımı Hatayspor´a isim sponsoru oldu. Hatayspor´un adı ´Atakaş Hatayspor´ olacak. Hatayspor, yeni sezonda mücadele edeceği Süper Ligde maçlarını ´Atakaş Hatayspor´ adıyla oynayacak.
Hatayspor´un Atakaş Şirketler Grubu ile yaptığı ´İki marka, tek yürek´ yaklaşımıyla düzenlenen ´isim sponsorluğu´ anlaşmasının imza töreni İskenderun´da gerçekleştirildi. Sponsorluk sözleşmesi Hatayspor Başkanı Nihat Tazeaslan, Atakaş Şirketler Grubu YK Başkanı Recep Atakaş, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş arasında imzalandı.

Sponsorluk rakamı belirlenmedi
Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir ve Lütfü Kaşıkçı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, iş insanları, kurum müdürleri, Atakaş Şirketler Grubu ile Hatayspor yönetiminin de katıldığı İTSO´da düzenlenen ´isim sponsorluğu´ törende konuşan HBB Başkanı Savaş, sponsorluk rakamının konuşulmadığını ifade ederek, 'Atakaş, Hatayspor´a en çok katkı sağlayan iş adamıdır. Ne kadar lazım olsa verdi. Sponsorluk ile yaptığı desteğin daha fazlasını yapacağını biliyoruz. O yüzden sponsorluk rakamı konuşulmadı. Haftaya da diğer iş adamlarıyla görüşüp, sponsorluk anlaşması yapacağız. Tosyalı´nın da katkı vermek istediğini biliyoruz. Hatayspor bu ligde kalmalı ki yöredeki diğer takımlara lokomotif olsun. Ligde asansör takım olmayacağız. Hatayspor 3 yıl altyapıya önem verecek. 3 yıl sonra Avrupa arenasında güzide bir takım olacak. Futbolcu transferlerinde saha içinde ve dışındaki davranışlarını, aile yapısını da inceliyoruz. Hatay´a yakışıp yakışmayacağını da bakıyoruz' dedi. Savaş, Hatayspor´un Süper Ligde dostluğun öne çıktığı, fair play ruhuna yakışır maçlar oynayacağını , kavga etmeden, başarıyı hedefleyeceğini de söyledi. Gaziantep´in birliktelik sergilemesiyle birçok başarıyı elde ettiğini anlatan Savaş, Hatay´ın ise ´Gaziantep olma yolunda´ ilerlediğini savunarak, 'Bu birliğin güncel, kalıcı olması, umut vermesi lazım. Geçici olmaması lazım' dedi.

Tosyalı: Artık destek İskenderun takımına
Toplantıda bulunan ve Savaş´ın ´destek vereceğini belirttiği Fatih Tosyalı ise geçmişte Hatayspor´a katkıda bulunduklarını ancak artık kendisinin İskenderun Belediye Başkanı olduğunu belirterek, yardımların Hatayspor yerine İskenderun´da oluşacak profesyonel bir takıma yapılacağını ifade etti.

Atakaş: Sponsorluk her takım için çok önemli
Hatayspor´a ´isim sponsoru´ olan Atakaş Şirketler Grubu YK Başkanı Recep Atakaş ise Hatay´dan bir takımın süper lige çıkması yönündeki 53 yıllık özleminin Hatayspor´la sona erdiğini anlatarak, 'Ülkemizin küresel ölçekte güçlenmesini istiyorsak, sadece üretimle olmaz, sosyal faaliyetlerde de olmalı. Sponsorluk her takım için çok önemli. Kulüplerin can damarıdır. Futbol da çok maliyetlidir. Süper ligde bir takımın olmazsa olmazıdır. Atakaş olarak bizi isim sponsorluğuna layık gören Hatay Valisi, Hatay Milletvekilleri, HBB Başkanımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Tazeaslan: Ligin yeni heyecanı olacağız
Yeni ekip, yeni stat, yeni ligin yeni heyecanı olacaklarını anlatan Hatayspor Başkanı Tazeaslan ise şunları söyledi: 'Medeniyetler şehrine yakışır, kaliteli bir kadro için çalışıyoruz. Hatayspor olarak kadromuzdan 9 futbolcu ile yollarımızı ayırırken, 5 futbolcuyu transfer etti. 7 futbolcu ile görüşmemiz sürüyor. Salgın nedeniyle TFF kararı ile maçlarda yüzde 30 seyirce kapasitesini kullanabileceğiz. Haftaya loca ve kombine bilet satışımız başlayacak.'

Vali Doğan: İki takımı kenetlememiz lazım
Her kesim ve inançtan insanın Hatayspor´un Süper Lig´e çıkmasından mutluluk duyduğunu, en çok coşkunun İskenderun yöresinde yaşandığını belirten vali Doğan, 'Bu ortak değeri de yaşatmamız lazım' diye konuştu. Atakaş´ı, ilin bir değeri olduğunu ve Hatay´ın her derdine koşan kişi olarak tanımlayan vali Doğan, 'Hatay, Gaziantep´ten daha geri değil. Ekonomisi ve rekabet gücü var. Birlik içerisinde bunu başarabilecek güce sahip. Bundan sonrası ortak akıl, istişare ile götürülmelidir' değerlendirmesini yaptı. Hatayspor´un tanıtım ve Atakaş Şirketler Grubu YK Başkanı Recep Atakaş´ın yaşamını anlatan videoların izlendiği toplantıda konuşan Hatay Valisi Doğan ise ´isim sponsorluğunu´ çok önemli bulduğunu, s üyer lig takımlarının benzer anlaşmaları olduğunu belirterek, 'Yapılan isim sponsorluğu ile Hatayspor´un adı, artık Atakaş Hatayspor olacak' dedi. İskenderun´da da bir takımın 3. ligde oynamasına yönelik çalışmanın sonra gelindiğini anlatan vali Doğan, 'Hatayspor ile İskenderunspor´u kenetlememiz lazım. İki takımın birbirine enteğre edilmesi ve Hatayspor´da oynamayacak oyuncuların, İskenderunspor´da oynamasının sağlanması lazım' diye konuştu.
İskenderun Kaymakamlığı ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede şunlara yer verdi: 'Hatayspor´un Atakaş Şirketler Grubu ile yaptığı ´İsim Sponsorluğu İmza Töreni´ Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın yanı sıra il ve ilçe protokolünün teşrifleriyle gerçekleştirildi.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23