HATODER´den talesemi ziyareti

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetimi, Dünya Talasemi Günü nedeniyle Hatay valisi Rahmi doğan ve Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 14.05.2019 11:32:23 0
HATODER´den talesemi ziyareti

Antakya/SES

Dernek yönetimi, vali Doğan´a makamında yaptığı ziyarette çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Vali Doğan da, ´İnsanlara talaseminin önlenebilir bir hastalık olduğunun iyi anlatılması gerekiyor. Evlilik öncesinde yaptırılan test sayesinde talasemili bebek doğumları azaltılabilmektedir. Halkın bu konuda bilinç düzeyinin artırılması önemli' değerlendirmesinde bulundu.
HATODER başkanı Kerimoğlu, 'Hatay´da özellikle talasemi ve orak hücre anemi hastası olan kişiler, doğumdan ölümlerine kadar çok ciddi sıkıntılar çekmektedir. Bu hastaların hem toplum tarafından hem de kamu kurum ve kuruluşlarında olan iş ve işlemleri sırasında, hayatlarının her aşamasın da ciddi anlamda desteklenmeleri gerekmektedir. İmkânları kısıtlı olan hasta ve hasta ailelerine maddi ve manevi alan da destek sağlanmasının ön planda tutulması gerekir. Hastalara destek olunması yolun da tüm yetkililerden ve vatandaşlardan destek istiyoruz' dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da, 'Talasemi hastalığının çok ciddi bir kan hastalığı. Hastaların ciddi anlamda yaşamlarının her alanlarında mutlaka desteklenmesi gerektiğini biliyor ve onlara belediyenin her türlü imkân ve olanaklarını kullanmaları yönünde kapımızın her daim hastalarımıza açık olduğunu belirtmek istiyorum' diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07