HATSU, emekliye ikramiyesini ödemedi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), şubat ayının ortasında emekli olan 4 personeline imramiyelerini ödemedi.

GÜNCEL 9.07.2019 11:34:30 0
HATSU, emekliye ikramiyesini ödemedi

 

Akın Bodur/İskenderun
 HATSU´dan emekli olan Şenol Güzcü, Mustafa Tek, Fatih Tanın ve Murat Bozturt´un 14 Şubatta emeklilik dilekçelerini verip, emekliye alrıldıklarını ancak aradan geçen beş aya rağmen ikramiyelerini alamadığı, ödeme tarihinin de virilmediği öğrenildi. Emekli maaşı bağlanan HATSU´nun dört emeklisi için ikramiye ödemesi tarihin verilmediğini anlatan mağdurlar, 'yetkililerle görüşemiyoruz, görüştürülenler de ´paramız yok. Olunca vereceğiz. biz sizi ararız´ diyor ama tarih verilmiyor. Bizler ikramiye alacaklarımızın biran önce ödenmesini istiyoruz. Herkesin üniversite okuyan çocukları var, 30 yıl çalıştık ve alacağımız ikramiye ile ev almayı düşünüyorduk ama hak ettiğimiz parayı alamayınca ev kirası ödemeye devam ediyoruz. İkramiylelerimizi alamayınca bütün hesaplarımız bozuldu. Geleceğimizi kısa vadeli olarak bile planlayamıyoruz. Bizler yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. ´Para yok´ demeleri inandırıcı gelmiyor çünkü HATSU hizmetini sürdürüyor ama bizim yıllarca harcadığımız emeğimizin karşılığının ödenmesi de bir hizmettir. Bize para yok ama başka şeylere var. Hatay Büyükşehir Belediyesi, mayıs ayı oturumunda HBB Meclisinden 38 milyon liralık borçlanma yetkisini aldı ve açıklanan yetki kapsamında bizim alacaklarımızın ödenmesi de bulunuyor. Meclisten karar alındı ama biz paramızı alamadık. Amacımız harhangi bir kimseyi kırmak, incitmek değil, bizler sadece hakkımız olanı talep ediyoruz. Hakkımız olan para beş aydır ödenmedi, taksit önerileri de yok ve açıklamaları inandırıcı gelmiyor' değerlendirmesini yaptı. Emekli olan ve parasını alamayanlardan bir kişi, beş ay önce almayı düşündüğü iki odalı bir evi alamadığını, o evin satıldığını ve yanındaki bir evin fiyatının ise 50 bin lira artışla satışa sunulduğunu anımsatarak, 'Yetkilyilerden isteğimiz yaşadığımız mağduriyeting iderilmesi' dedi.

İskenderun Belediyesi, emeklisini plaketle uğurladı
İskenderun Belediyesi, kurumda yıllarca hizmet veren ve emekli olan çalışanlarına tören düzenleyip,. verdiği plametle uğurladı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediyeden emekli olan 3 personeline yaptığı hizmetler için teşekkür plaketi verdi. belediyenin yöneticilerinin de katılıdğı törende konuşan Tosyalı, belediye olarak halka hizmet için çalıştıklarını ifade etti ve 'Biizler burada büyük bir aileyiz. Arkadaşlarımıza şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum, özel hayatlarında ve aile hayatlarında başarılar diliyorum. Mutlu ve huzurlu bir hayat temenni ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Emekliliğinizde hayırlı olsun' dedi. Emekli olan belediye personeli de düzenlenen tören için teşekkür etti ve yıllarca birlikte görev yaptıkları mesai arkadaşları ile vedalaştı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23