HATSU, SUTEK Fuarında

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 06-09 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara´da ikincisi düzenlenen Su ve Su Teknolojileri Fuarı´nda (SUTEK) stand açtı.

GÜNCEL 13.09.2018 09:38:30 0
HATSU, SUTEK Fuarında

Antakya/SES

Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen ve Türkiye´deki su ve kanalizasyon idarelerinin yer aldığı fuara, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan ve HATSU uzman teknik personeli katıldı.
HATSU, TESKİ (Tekirdağ), MESKİ (Mersin), ESKİ (Erzurum), Eskişehir (ESKİ), BUSKİ (Bursa) ve Devlet Su İşleri´nin (DSİ) de bulunduğu fuarda, katılımcılar, kurumlar tarafından sağlıklı ve temiz su temini için yapılan çalışmalarda kullanılan teknoloji, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılması ve su tasarrufunun sağlanması için gerçekleştirilen yatırımlar konusunda bilgilendirildi.
HATSU tarafından açılan stantta ilgenelinde yapılan yenileme çalışmaları sırasında ortaya çıkan paslı ve kanserojen madde içeren içme suyu hatları sergilendi. Altyapıya dair yapılan çalışmalar ve atık su arıtma tesislerinde kullanılan teknolojiler de hazırlanan video klipler ile standı ziyaret eden vatandaşlara sunum olarak gösterildi. HATSU´dan yapılan yazılı açıklamaya göre, fuara katılan HATSU Genel Müdürü Çaparali, ülke genelinden katılan su idarelerinin stantlarını ziyaret ederek, diğer su idarelerinin kullandığı teknolojik sistemler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretlerde Hatay´a yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Çaparali, Hatay genelinde kanalizasyon, içmesuyu, yağmursuyu ve arıtma tesisi gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı, Hatay´a 8 yeni atıksu arıtma tesisi kazandırdıklarını belirtti. Membran Biyoreaktör Teknolojili Küçükdalyan-Narlıca arıtma tesisini inşa ettiklerini ve tesisten uluslararası su havzası alan Asi Nehri´ne temiz su deşarj etmeye başladıklarına dikkat çeken Çaparali, ilde yapılan içme suyu çalışmaları esnasında çıkarılan paslı boruları göstererek halk sağlığı için mücadele ettiklerini da kaydetti. Çaparali, tüm canlılar için önemli olan sağlık, doğa ve çevreyi daha temiz tutma ve daha da koruma amacıyla içme suyundan yağmur suyuna, kanalizasyondan arıtma tesisine kadar önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00