HATSU´dan meclis üyelerine bilgilendirme

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan HATSU Genel Müdürlüğü İskenderun Bölge Sorumlusu Filiz Upçin, belediye meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

GÜNCEL 18.11.2020 10:14:26 0
HATSU´dan meclis üyelerine bilgilendirme

İskenderun/SES

HBB İskenderun binasında yapılan bilgilendirme toplantısında, meclis üyelerine HATSU´nun15 ilçesinde uygulamaya geçirdiği kuyu suyu uygulaması hakkında bilgi verildi.
6360 sayılı yasa ile Hatay´ın büyükşehir statüsünde girdiği anımsatan HATSU yetkilileri, 'Hatay Valiliği Yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığının 09/10/2014 tarih ve 14602 sayılı yazısı ile büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde 5686 sayılı Jeotermal kaynaklar ve Doğal Mineralli sular kanunu kapsamı dışında kalan tüm su temin hizmetlerinin 167 sayılı kanundaki ilke ve esaslar gözetilerek Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi uhdesine girmiştir. HATSU Genel Müdürlüğünün 15 ilçede hayata geçirdiği, hali hazırdaki ücret tarifesi 2. madde H ve J bentlerinde yer alan, ayrıca tarifeler yönetmeliğimizin 16. maddesine istinaden KUSUB abonelik uygulaması başlatılmıştır. Buna göre ilgili abonelerde kanalizasyon şebekesi var ise bahçe sulama veya sadece tarımsal sulamada kullanılmıyorsa buna ilişkin herhangi bir abonelik işlemi yapılmayacak' bilgisini verdi.
Bilgilendirme toplantısının verimli olduğunu ifade eden İskenderun Belediye Meclis CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, vatandaşların yapılan uygulama konusunda sorunlar yaşadığını ancak edindikleri bilgiler doğrultusunda kamuoyunu daha iyi aydınlatacaklarını ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00