HATSU´nun kaçak su mücadelesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter ve Reyhanlı´nın bazı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

GÜNCEL 24.07.2018 10:13:41 0
HATSU´nun kaçak su mücadelesi

Antakya/SES

HATSU Genel Müdürlüğünde yapılan ve mahallelerin içme suyu problemlerinin ele alındığı toplantıda Çaparali, Reyhanlı´daki muhtarlarının istek ve önerilerini dinleyip not aldı, sıkıntıların ivedi şekilde çözülmesi için sorumlu teknik personele talimat verdi.
HATSU´dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Reyhanlı ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntılarına yönelik konuklara detaylı bilgiler aktaran Çaparali, Reyhanlı´da içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak suyunun olmadığını dolayısıyla taban suyundan su ihtiyacının karşılandığına dikkat çekerek, son yıllarda ciddi düzeyde kuraklık yaşadıklarını ve içme suyu temini için açılan sondaj kuyularının 200 metre derinliği bulduğunu bildirdi. Aktif olan sondaj kuyularında da yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinde ciddi düşüşlerin yaşandığını belirten Çaparali, su seviyesini yükseltme adına sondaj çalışmaları yapıldığını ve mahalle muhtarlarının önerilerini de baz alarak seferber olduklarını belirtti. Reyhanlı ilçesine yapılan ve yapılması ön görülen çalışmalara da değinen Çaparali, Reyhanlı´daki şebekelerin eski olmasından dolayı içme suyunun kayıp-kaçak oranının yüzde 60´larda olduğunun altını çizerek, içme suyu hattını yenilemek için projelerinin hazır olduğunu ve şartların oluşmasıyla birlikte çalışmalara başlanacağını bildirdi. Reyhanlı´nın şebekesinin yapıldığı zamanlardan sonra normal resmi nüfusuna göre 3 kat daha fazla nüfus artışı olduğunu ve doğal olarak içme suyu ile altyapı ihtiyacının da arttığına vurgu yapan Çaparali, bunların üstesinden gelmek için halkın sesi olan muhtarlarımız ile HATSU´yu çözüm odaklı toplantılarda buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Çaparali ayrıca, güçlü su iletiminin önemli problemlerinden biri olan kaçak su kullanımının önüne geçmek için HATSU´nun yürüttüğü mücadelede muhtarlardan destek istedi.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00