Hayallerindeki şehri çizdiler

Yaşamak istedikleri kente ilişkin hayallerini kağıda aktaran ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri, istemlerine ilişkin yerel yöneticilere de çizimleriyle mesaj verdi.

GÜNCEL 16.06.2021 16:46:09 0
Hayallerindeki şehri çizdiler

 Akın Bodur/İskenderun

Kitaplardan oluşan binalar, zemindeki yeşilin korunması için ağaçlar üzerine yapılan konutlar ve park-yeşil alanı bol düzenli kentleşme örnekleri... İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin, hayallerindeki şehri yansıttığı resimler, yerel yöneticilere de mesaj içeriyor. sergideki eserleri inceleyen ve öğrencilere ödüllerini veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, çoçukların yaşadıkları kente ilişkin mesajlar verdiğini, yerel yönetim olarak kendilerinin de bu mesajları aldığını belirtti.
Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği tarafından Mimar Sinan´ın 433. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında 9 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen “Hayalindeki şehri çiz” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, koronavirüs salgını nedeniyle ödüllerini rötarlı alabildi. Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği ile İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 9 Nisan 2021 tarihinde düzenlenen 'Hayalindeki şehri çiz” konulu resim yarışmasında, hayallerindeki şehri resme döken ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin çalışmaları, iki aşamalı eleme sonrası ödüllendirildi. Okullarda resim öğretmenleri tarafından yapılan ilk elemede öne çıkan öğrencilerin eserleri, ilçe genelinde yarıştı. Öğretmenler ve mimarlardan oluşan seçici kurul, son elemeye kalan 19 eserden ilk 3 derece ile iki mansiyon ödülü belirledi.

Kimler dereceye girdi?
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliğinde düzenlenen törenle verildi. Buna göre, İskenderun Oruç Reis İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Ulaş Zobar birinci olurken, ikinciliği Mithat Paşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Adil Serdar Topal, üçüncülüğü de 23 Nisan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuana Avcı elde etti. Yarışmada, Ticaret ve Sanayi Odası 3. sınıf öğrencisi Bera Aslaner ilk mansiyonu alırken, ikinci mansiyon da Özel İskenderun Sınav 3. sınıf öğrencisi Ela Öztoprak kazandı. Kazananlara ödüllerini İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ile Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koran Tanın verdi. Yarışmada finala kalan 19 öğrenciye katılım belgesi verilirken, dereceye giren öğrencilere tablet, mansiyon kazananlara da sponsorların desteğiyle kitap ve boya seti hediye edildi.

Öğrenciler nasıl bir kent istiyor?
Yarışmada dereceye giren ve kent genelinde yarışan 19 öğrencinin çizimi, mimarlar odası temsilciliğinde sergilendi. Kentin nasıl daha güzel bir hale gelebileceğinin çabası içerisinde olduklarını belirten İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin, hayallerini çizdiğini, çizdikleri resimlerle nasıl bir kentte yaşamak istediklerini belirttiğini söyledi. Tosyalı, 'Öğrencilerin anlatımları çok anlamlı ve çök önemli. Biz de bu mesajı alıyoruz. Mevzuat ve yasalar çerçevesinde daha iyisini yapmanın arayışındayız' değerlendirmesini yaptı. İskenderun Milli Eğitim Müdürü Köseoğlu da, okulların pandemi nedeniyle kapalı olup, uzaktan eğitim verdiği bir dönemde, eski normale göre yapılan etkinliklere ihtiyaç olduğunu anlatarak, 'Bu tür etkinliklerin öğrencilere moral ve katkı oldu' dedi. 'Oda olarak her zaman kamunun hanında olacağız' diyen Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Tanın ise, kamunun yanında ve yapıcı olmaya devam edeceklerini söyledi. İskenderun belediyesine yaptıkları ziyarette, sahildeki bir yeşil alana Mimar Sinan Anıt parkı yapmak istediklerini anımsatan ve belediye başkanı Tosyalı´dan bu amaçla 200-300 metrekarelik bir alan isteyen Tanın, 'O parkta, mimar Sinan ve eserlerini anlatmak, halka tanıtmak istiyoruz' dedi. Tosyalı ise sahilde yeni bir düzenlemeye başladıklarını, 128 direği ışıklandırdıklarını, iskele yöresinde bunu sürdürdüklerini ifade ederek, bu konuda katkı verebileceklerini ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00