“Hayati risk yaşanmamıştır”

Bağımsız Sağlık-Sen Hatay İl Temsilcisi Abdullah Gül, Antakya´da 12 Ağustos Cumartesi günü yaşanan programsız elektrik kesintisinde Hatay Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde destek ünitelerinin çalışmadığı ve sağlık görevliler

15.08.2017 10:24:47 0
“Hayati risk yaşanmamıştır”

Gül, “Kesinti sırasında UPS sistemi devreye girmiş olup hastalarla ilgili hayati risk olacak bir sıkıntı yaşanmamıştır” dedi.

Elektrik kesintisi sonrası sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine ‘´sağlık sendikacılığı bilinci´ ile hızlı bir araştırma ve inceleme gerçekleştirdiklerini ifade eden Abdullah Gül, basın açıklamasında, “Bask Hatay İl Temsilciliği olarak bugüne kadar her daim sorumlu sendikacılık bilinci ile bağımsız ve tarafsız olarak haklının yanında haksısınız karşısında durduk. 12 Ağustos 2017 tarihinde Hatay Devlet Hastanesi´nde elektrik kesintisi olduğu ve buna bağlı olarak da yoğun bakımlarda yatan hastalarla ilgili sıkıntı yaşandığı bilgisi bizlere ulaştı. sorumlu sağlık sendikacılığı bilinci ile anında olayla ilgili araştırma ve görüşmeler sonucunda hastaların sağlığı etkileyecek her hangi bir durumun olmadığını ve hastane yönetimin anında olaya müdahale ettiğini gördük” dedi.
Tüm hastanelerde elektrik kesintilerine karşı jeneratör sisteminin olduğunu, jeneratörlerin devreye girmemesi durumunda UPS sisteminin bulunduğuna da dikkat çeken Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İddia edilen elektriklerin kesilmesinden dolayı makinelerin çalışmadığı için hemşire arkadaşlarımızın ambu (el ile oksijen verilmesi) yapıldığı asılsızdır. Elektirik kesintilerinde hiç bir şey olmasa dahi ventilatör makinelerinin kendi aküleri 2 saat boyunca hiç bir destek almadan hastaya oksijen vermeye devam etmektedir. Elektirik kesintisi bilindiği üzere sadece 1.5 saat yaşanmıştır. Bu kesinti sırasında UPS sistemi devreye girmiş olup, hastalarla ilgili hayati risk olacak bir sıkıntı yaşanmamıştır. Sosyal medyada yaptığımız konu ile ilgili açıklamada o gün gece ve gündüzdeki nöbetçi arkadaşların yaptığı yorumlar olayı kısaca özetlemektedir.”


Anahtar Kelimeler: Hayati risk yaşanmamıştır

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04