Hayatlara dokundular

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İskenderun ve Arsuz´da da etkinlikler gerçekleştirildi.

GÜNCEL 3.12.2021 20:47:29 0
Hayatlara dokundular

Arsuz Gökmeydan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´nde gerçekleştirilen programa katılan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, çocuklarla birlikte vakit geçirdi. Başkan Güven, Arsuz Belediyesi meclis üyesi Ahmet (Yusuf) Yüksel´i meclis üyeleriyle birlikte ziyaret etti.

Uygulama Okulu´nda açılış

3 Aralık dolayısıyla Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu´nun birlikte bir program gerçekleştirildi. Okulun Konferans Salonu´nun açılışını Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ile Arsuz Belediye Başkanı Güven birlikte gerçekleştirdi. Açılışa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar da katıldı.

Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu salonunu açılışının ardından etkinlik açılış konuşmalarıyla devam etti. Okul Müdürü Medine Maraş, Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven konuşmalarında sorun, beklenti ve çözüm önerilerilerini dile getirdi.  

Her bireyin engelli adayı olabileceğini belirten Başkan Asaf Güven, “Aslında her birimiz bir engelli adayıyız. Aslında buradan yola çıkarak engellilere nasıl davranılması gerektiğini, onların haklarını nasıl korumamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Ulusal ve yerel alanda değişik uygulamalarla, eğitimlerle, etkinliklerle onların yanında olmalıyız. Ama onlarla birlikte olan insanların eğitimini çok önemli görüyorum. Güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak bu Konferans Salonu´nun yapımı elbette kolay olmadı. Arsuz Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Arsuz Belediyemizin katkılarıyla bu salonun düzenlenmesini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gökpınar: Engel artık çevreden kaynaklı sorunlar

Engelli bireyler toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat Gökpınar, engelli bireylerin hayatın tüm alanında tüm zorluklara rağmen mücadele gösterdiğini, engelli olmanın üretime engel olmadığını belirtti. Günümüz dünyasında engeli ´görememek, duyamamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı´nın değil çevreden kaynaklanan sorunların oluşturduğunu vurguladı.

Taleplerin bir ayrıcalık ya da lütuf olmadığını, taleplerin yasalarda da yer alan haklar olduğunu hatırlatan Gökpınar, “Yani bizler bir yerden bir yere rampa ve asansör olmadığı için gidemiyorsak, sokakta kaldırımlar erişilebilir olmadığı için hareket edemiyorsak, toplu taşıma araçları bize uygun olmadığı için kullanamıyorsak, araçlarımız için ayrılmış otoparklara başka araçlar park ediyorsa, okullarımız erişilebilir olmadığı için eğitimden mahrum kalıyorsak ve biz ne yapacağımızı bilemez duruma düşüyorsak, işe girmek istediğimizde reddediliyorsak, insanların ‘sen bunu yapamazsın´ cümlelerine maruz kalıyorsak, asıl engel burada demektir. Engelliler için yapılacak her düzenleme, bireysel farklılıklar dikkate alınarak, toplumda yaşayan her bireyin hayatın her alanına eşit ve özgür bir şekilde erişimini sağlamak bakış açısıyla yapıldığında, daha iyi sonuçlar vermektedir” diye konuştu.

Engellilerin ulaşımını görüştüler

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi´nde engelli vatandaşlar ile buluştu.

Buluşmada engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarında ve trafikte yaşadığı sorunlar konuşuldu.

Engelli vatandaşların sorunlarını dinleyen HBB yetkilileri, büyükşehir belediyesinin engelliler için yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını rahat ve güvenli şekilde kullanmaları için yapılan hizmetleri paylaşan yetkililer, yapılacak çalışmalar ile trafik ışıklarında anons sitemi, akıllı duraklarda işitme engelli vatandaşlar için görsel paneller ve otobüslerin üzerinde görme engelliler için Braille alfabesinin olacağını belirtti.
Ayrıca engelli yaya geçitleri ile toplu taşıma araçlarında sesli ve işitsel ekranların da araçlarda yer alacağı açıklandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Ali Rıza Tekin´in de katıldığı buluşmada yetkililer, yaşanılan sorunları çözüme kavuşturmak için tüm birimleri ile koordineli çalıştıklarını ifade etti.

/resimler/2021-12/5/0857543384173.jpg

/resimler/2021-12/5/0858337013821.jpg


Anahtar Kelimeler: Hayatlara dokundular

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00