´Haydi yapalım´ farkındalığı

Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek için hızla yayılan ve gönüllülük esasına dayalı olan Let´s Do İt (Haydi Yapalım) hareketi kapsamındaki temizlik etkinlikleri Arsuz, Dörtyol ve Antakya´da gerçekleştirildi.

GÜNCEL 24.09.2019 10:24:11 0
´Haydi yapalım´ farkındalığı

İskenderun-Antakya/SES

Arsuz ve Dörtyo´da sahil temizliği ve Antakya´da ise sokak, cadde temizliği etkinliği gerçekleştirildi.
Arsuz İsos Otel önünde, Dörtyol´da Balıkçı Barınağında ve Antakya´da Hatay Büyükşehir Belediyesi önündeki temizlik çalışması, Hatay Kent Konseyi, Hatay İş ile Meslek Sahibi Kadınlar Derneği işbirliğiyle düzenlendi. 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Antakya´da yapılan etkinliğe Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun, Hatay Kent Konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşlar ile öğrenci ve yöre halkı da katıldı. Ülkenin en büyük sorunlarından birinin de çöpler olduğunu anlatan Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Burada her yaştan birçok bireyler olarak insan ve her tür canlı hayatını olumsuz etkileyen çevre kirliliğini bertaraf etmek için bir araya geldik. 21 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla bütün dünyada ve ülkemizde birçok noktada aynı günde binlerce belki de milyonlarca ton çöp toplanacak. Bu etkinlik bizlere çöpün gittikçe çoğalan bir dünya sorunu olduğunu gösteriyor. Ortak bir amaç için bir araya gelerek büyük bir enerji yaratmış bulunmaktayız. Bu da çevre için umut demektir. Unutmayalım ki içinde bulunduğumuz çevreyi iyileştirmek ya da yaşanılmaz bir yer haline getirmek insanların elindedir. Çevremizi temiz tutarsak çevremiz de cennet bahçesine döner. Bu nedenle temiz çevre, sağlıklı bir gelecek demektir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için çevremize sahip çıkalım.' Etkinliğe katılanlar, 'Daha temiz bir şehir, daha temiz bir dünya' sloganıyla Köprübaşı´ndan Saray Caddesi´ne kadar olan bölgede çöp toplayarak farkındalık yaratmaya çalıştı. Antakya´da özel eğitim veren Bahçeşehir Hatay Koleji öğrencileri de çevre temizliğine destek verdi; öğrenciler, öğretmen ve velileriyle birlikte Antakya´da çöp bidonları, plastik şişeler, süpürgeler ve kovalardan oluşan ritim grupları ile sahneledi, taşıdıkları pankartlarla yürüdü ve farkındalık yaratmaya çalıştı.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği, ´Haydi Yapalım´ sloganıyla 21 Eylül tarihinde Dünya Temizlik Günü kapsamında Dörtyol Balıkçı Barınağında temizlik yaptı. Etkinlikte balıkçı barınağında günün anlamıyla ilgili bilgi verildi, temizliğin amacının kirliliğe dikkat çekmek, özellikle plastik kirliliğinin deniz canlılarına, deniz kaplumbağalarına, kuşlara zarar verdiğini anımsatmak, geri dönüşüme önem verilmesi, çöplerin yerlere atılmaması konusunda duyarlılık artmasını katkı sunmak olduğu belirtildi. Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Timi (DEGAK) Dalış Amiri Uzman Çavuş İsmail Yılmaz da katılımcılara Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı´nın faaliyetleri hakkında bilgi aktardı, tim dalgıçları ise deniz dibinde temizlik yaptı. Dörtyol Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu ve özel Öz Yeni Akdeniz Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlikte bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin de özellikle deniz kirliliği konusunda katılımcıların hassasiyet göstermesine teşekkür etti; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sıfır Atık projesi kapsamında şapka, bez çanta Çevreci Çoçuk Dergileri, Sıfır Atık Gazetesi, Sıfır Atık kapsamında materyaller katılımcılara dağıtıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04