Hayvan barınağı toplantısı

Antakya´da, Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinin daha temiz ve çağdaş bir norma kavuşturulması ile ilgili toplantı düzenlendi.

GÜNCEL 28.04.2022 10:29:15 0
Hayvan barınağı toplantısı

Antakya/SES

 Valilikten yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Valilik Abdurrahman Melek toplantı salonunda vali Doğan başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. İldeki Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve belediyelerin kanuni yükümlülüklerinin takibi konularının, sokakta ve barınakta yaşayan hayvanların rahat bir yaşam sürebilmeleri için ilgili kurumlarca alınması gereken tedbirlere dair konuların görüşüldüğü toplantıda vali Doğan, ´Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimiyle değerlendirilir. Bizler; her canlıyı Allah´ın yarattığı bir güzellik olarak kabul edip, onlarında yaşama hakkı olduğunu bilen, kabul eden bir kültür ve medeniyetin mensuplarıyız. Bu çerçevede sokak hayvanlarının daha rahat bir yaşam sürebilmeleri için barınak, rehabilitasyon ve kısırlaştırma gibi kanuni olarak belediyelerimiz yükümlülüklerinde olan iş ve işlemler en kısa sürede İl ve İlçe Belediyelerimizce gerçekleştirilerek herhangi bir aksamaya meydan verilmemelidir´ dedi.'
Hatay Büyükşehir Belediyesinden (HBB) yapılan açıklamada da, 'İlçe belediye başkanlarının ve ilgili kurum yetkililerinin bir araya geldiği toplantıda, ildeki rutin çalışmalar ve sahipsiz hayvan barınakları-rehabilitasyon merkezleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. HBB yetkilileri, sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlarla ilgili yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri paylaştı' ifadesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: Hayvan barınağı toplantısı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19