'Hazineden eşit yaklaşım istiyoruz'

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 4 yıl önce seçimleri çok zor şartlar altında kazandıklarını belirterek, hizmetlerine siyasi çıkarları için engel olmak isteyenler olduğunu savundu.

GÜNCEL 12.04.2018 10:16:34 0

Sadet Berkyürek/SES

Türkiye´deki tüm belediyelere yapılan hazine yardımının Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne de yapılmasını dilediklerini, eşitlikçi bir yaklaşımla ülkedeki tüm belediyelere kaynak verilmesi gerektiğini ifade eden Savaş, “Hizmet hususunda tempoyu arttırdığımızda bize engel olmak isteyenler yoruldu. Hem belediye meclisimizde hem de Ankara´daki işlerimizde bize engel olmaya çalışanlar ve tempomuzu yavaşlatmak isteyenler oldu' dedi.
Kırıkhan´da HBB Beton Boru Fabrikası ile Samandağ Mağaracık Çok Amaçlı Salonu´nun açılış törenlerinde yaptığı konuşmada Başkan Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi kurulduğunda ilçe belediyeleri ve il özel idarelerden aktarılan milyonlarca borca rağmen büyük yatırımların gerçekleştirildiğini söyledi. Boru Fabrikası´nın açılış törenindeki konuşmasında Başkan Savaş, yatırıma bütçe ayırdıkları bütçeyle birçok büyükşehir belediyesini geride bıraktıklarını vurguladı. Savaş, 'Hizmet hususunda tempoyu arttırdığımızda bize engel olmak isteyenler yoruldu. Hem belediye meclisimizde hem de Ankara´daki işlerimizde bize engel olmaya çalışanlar ve tempomuzu yavaşlatmak isteyenler oldu. Fakat bu engeller bizi yavaşlatamadı. 8 arıtma tesisi, 12 köprü, 17 tane sosyal tesis yaptık. Bunun yanı sıra Türkiye´nin en büyük spor kompleksini yaptık” diye konuştu.

'Bizleri sahiplenenleri unutmadık'
Samandağ Mağaracık Çok Amaçlı Salonu´nun açılışında da sıkıntılara ve çıkış arayışlarına dikkat çeken Başkan Lütfü Savaş, şöyle konuştu: 'Ben hangi şartlarda belediye başkanlığı adayı olduğumu ve hangi şartlarda Hatay´a hizmet etmem gerektiğini çok iyi biliyorum. 4 yıl önce seçim sonuçları açıklanana kadar dualar edenleri, sandık başında bekleyenleri ve bizlerle bir yürek bir umut olanları bizleri sahiplenenleri unutmadık ve bu doğrultuda sizlere layık olabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışacaklar ama sizlerden buna izin vermemenizi istiyorum. Ben kime nerde ne zaman ne söz verdiğimi biliyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi´ni batırmak için her türlü yola başvurdular ama karşılarında bir tıp doçenti ve tecrübeli bir belediye başkanı var.”

'Önce Hatay´ı karıştırmak istiyorlar'
Çalışma süreç ve önceliklerini ´huzur, hizmet ve ekonomi´ ile özetleyen Başkan Savaş, Hatay´daki ve Ortadoğu´daki dinsel deformasyonu arttırmak için din, mezhep, etnik köken ve bölge konusundaki art niyetli yaklaşımlara da işaret etti. Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz bu nedenle bu şehirde çok hassas ve dengeli çalışmalıyız. Vicdanımızı ortaya koyarak hizmet etmek zorundayız çünkü bir insanda ve bir partide vicdan yoksa diğer unsurları aramamıza gerek yok. Önemli bir konuda akıl ve vicdanla baş başa kaldığınızda önce vicdanınızı dinleyin. Ben de vicdanımla diyorum ki CHP´li vatandaşlarımız bizlere %95 oranında oy verdi ve bizler de sizler için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ortadoğu´daki gibi ülkemizi kaosa sürüklemek için önce Hatay´ı karıştırmak istiyorlar.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00