Hazırlık maçı 1-1

Galatasaray-Atakaş Hatayspor yenişemedi

SPOR 5.09.2020 09:07:44 0
Hazırlık maçı 1-1

Akın Bodur/İskenderun

TFF Süper Lig takımları Galatasaray ile Atakaş Hatayspor´un önceki gün akşam yaptığı hazırlık maçında yenişemedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Maç, Arda Turan ve Gökhan Karadeniz´in karşılıklı golleriyle sonuçlandı.
İstanbul´da Türk Telekom Stadyumu´nda oynanan hazırlık maçında Galatasaray, 31. dakikada Arda Turan´ın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti ve ilk yarıyı bu skorla tamamlandı. Hatay takımı ise golü 67. dakikada Gökhan Karadeniz ile bulup, skoru eşitledi. Hazırlık maçı 1-1 sona erdi. Maçı, kulüp yönetimi ile kulübün onursal Başkanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da izledi. Galatasaray´ın yeni transferlerinden Arda Turan, 9 yıl sonra ilk kez sarı kırmızılı formayla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu´na çıktı. Geçen sezon sonunda futbolu bırakan Selçuk İnan ise antrenörlük kurslarını tamamladıktan sonra ilk kez saha kenarında yer aldı.
Karşılaşma sonrası Hatayspor kulübünün sosyal iletişim sitesinden 'Bugün ayakta kalan, futbol oynamaya çalışan, futbolun doğrularını sahaya yansıtmaya çalışan bir takımımız vardı' ifadesine yer verildi.

Erdoğan: Futbol oynamaya çalışan takım vardı
Atakaş Hatayspor teknik direktörümüz Ömer Erdoğan da Galatasaray maçı değerlendirdi. Teknik direktör Erdoğan, 'Hazırlık maçı da olsa bu karşılaşma eksiklerimizi görmek açısından önemli bir maçtı. Karşımızda çok ciddi bir rakip vardı. Bu maç, çalışmalarımızın karşılığını görmek için bir fırsattı. Oyuncularımızın hepsi çok iyi bir çalışma dönemi geçirdi. Bugün de ayakta kalan, futbol oynamaya çalışan, futbolun doğrularını sahaya yansıtmaya çalışan bir takımımız vardı. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Tabi eksiklerimiz var, bu eksiklikleri tamamlayarak, daha iyi bir takım olacağız. Maçın geneline baktığımız zaman net pozisyonlarımız vardı. Bu gibi hazırlık maçlarında önemli olan, niyet, sahadaki mücadele ve savaş. Bu sezon çok zor bir süreç bizi bekliyor. Kırk maç var bu nedenle fiziksel anlamda güçlü kalmamız lazım. İnşallah bu oyunun üzerine ekleyerek devam edeceğiz' açıklamasını yaptı.

´Süper Lige Merhaba´ yemeği
Süper Ligin yeni takımı Atakaş Hatayspor, İstanbul´da ´Süper Lig´e Merhaba Yemeği´ düzenledi. Yemeğe, CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de katıldı. Etiler´deki bir restorantta düzenlenen yemekte Hatayspor´a destek için yardım organizasyonu da düzenlendi. Yemekte konuşan İmamoğlu, zor bir dönemde spor organizasyonlarının başlayacağını ve sağlığın her şeyden önemli olduğunu ifade etti. İmamoğlu, 'Bu sezon ilginç bir sezon oldu. Küme düşmenin kalkmasıyla kalabalık bir lig olacak. Kalabalık ligin yine bir ahenge dönüşmesi adına her takımın centilmence mücadele etmesini diliyorum. Hatayspor´a özel bir sorumluluk düşüyor. Tarihi en eski, en kadim ve birçok inancın merkezi olan Hatayspor´a muazzam bir centilmenlik liderliği düşüyor. Şampiyon kim olur bilmiyorum ama Hatayspor´un centilmenlikte şampiyon olacağına inancım çok yüksek' dedi. HBB Başkanı Savaş ise 'Sporu fair play ve centilmenlik ruhuyla yaparsak ve içine sevgi katarsak bence Türkiye´de beklediğimiz iklimi hep birlikte oluştururuz. Ligde belki bu sene şampiyon olamayız ama fair play, sevgi, saygı kon' diye konuştu. Savaş, yemekte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu´na takımın imzalı formasını ve şampiyonluk anı kupasını hediye etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00