HBB 38 aracı Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilde sağlık hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için İl Sağlık Müdürlüğü emrine 38 araç tahsis ettiklerini bildirdi.

SAĞLIK 11.12.2020 19:06:01 0
HBB 38 aracı Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti

Koronavirüs ile mücadelede belediyenin tüm imkanlarını kullandıklarını, bir seferberlik ilan ettiklerini belirten Savaş, büyükşehir belediyesinin itfaiye, zabıta, park bahçeler gibi birçok alanda kullandığı araçları filyasyon ekiplerinin hizmetine verdiklerini kaydetti.

Hatay genelinde son 1 haftada koronavirüs vakalarının yüzde 125 yükseldiğine dikkat çeken Savaş, filyasyon ekiplerinin çok zor şartlarda çalıştığını, ekiplerin vatandaşlara daha hızlı ulaşması ve sağlık hizmetlerinin daha iyi koşullarda verilebilmesi için araçların her sabah, ihtiyaç duyulan yerlerde göreve çıktığını, gerektiği durumlarda ek araçlar vermeye hazır olduklarını söyledi.

”İlaçların hastalara çok hızlı ulaşması gerekiyor”

Sağlık Müdürlüğü emrine verdikleri araçların şoför, yakıt gibi tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını kaydeden Savaş, “Ne yazık ki şehrimizde vaka sayıları çok yüksek düzeylere ulaşmıştır, bazen test yaptıran vatandaşlarımız günlerce sonuç alamamaktadır. Biz hiç olmazsa test sonuçları pozitif çıkan vatandaşlarımıza ilaçlarının hızla ulaşması için çabalıyoruz. Büyükşehir ekiplerimiz kendi personelinin de yüksek oranda hasta olmasına karşın hemşehrilerimizin sağlığı için cansiparane çalışıyor” dedi.

“Vatandaşımızın her ihtiyacına ulaşıyoruz”

Pandemi sürecinde Hatay Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bazı yardımlar konusunda da bilgiler veren Lütfü Savaş, “Bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımları açıklamadık, bunun reklamı yapılmaz ama çok sorulduğu için küçük bir bilgi vermek isterim. Belediye olarak, 14 bin 634 kamu kurum ve kuruluşunu, 3 bin 58 iş yerini, bin 630 ibadethaneyi, 10 bin 532 konutu, 12 bin 686 park, cadde ve meydanı, 42 bin 528 toplu taşıma aracını dezenfekte ettik. 19 bin litre el dezenfektanı, 102 bin adet kolonya ve 600 bin maske dağıttık. 17 bin 77 aileye nakdi, 36 bin aileye ayni yardım yaptık. 1 milyon ekmek dağıtıp 628 adet iş yerinin kirasını erteledik” dedi.

'Hatay için izolasyon şart'

Artan vaka sayısını düşürmenin en önemli yönteminin insanları en az 15 gün evlerinde tutmak olduğuna dikkat çeken Savaş, “Ancak bunu yaparken de gerekli şartları sağlamalıyız. Bunun lokomotifi hükümet olmalı. Biz belediyeler, STK´lar, esnaf odaları, iş insanları ve hayırseverler bu duruma destek vermeliyiz. Bunu kimse tek başına çözemez. Sadece bir araya gelirsek çözebiliriz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben gücümün yettiği kadar bu duruma destek veririm. Vatandaşlarımızın evlerinin rızkını karşılayacak desteği verip vatandaşlarımızı evde tutmalıyız. Bunu yaparken siyaset yapmamalıyız, siyaset aramamalıyız” değerlendirmesinde bulundu.
Savaş ayrıca vatandaşları “evlerinde kalmaya” davet ederken, kalabalık ortam yaratmamak için düğün, nişan ve çeşitli kutlamaların bir süre ötelenmesi gerektiğini, vatandaşların acılarını da farklı iletişim yolları ile paylaşması zorunluluğuna dikkat çekti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00