HBB: AKP hizmeti engelliyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP´li Lütfü Savaş, iktidar partisi AKP´nin Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal´ın belediyenin hizmetlerine engel olduğunu savundu.

GÜNCEL 8.06.2022 16:29:50 0
HBB: AKP hizmeti engelliyor

 

Antakya/SES
CHP´li Savaş, AKP´li Yeşildal´ın Defne´nin turunçlu mahallesindeki arıtma tesisine yönelik yaptığı açıklamayı eleştirdi ve 'Hem ayağınıza taş bağlıyorlar hem de bu taşla koşmamızı istiyorlar. 2019 ve 2021 yıllarında iki defa DSİ´ye arıtma tesisini Turunçlu´dan kaldırmak için yazı yazdık. İki talebimize de izin verdirmeyen kendisi ve ekibidir. Mahalle sakinleri, yaptığımız toplantılarda bizi kokudan ve gürültüden kurtarın dediler. Onlardan aldığımız güçle yapmak için çaba sarf ettik. Aynı zamanda Hassa´da da kanalizasyon ve içme suyu şebekesi için söz vermiştik. İkisini de meclis gündemine getirdik ama yapmayalım diye çok çaba sarf etti. Sağduyulu arkadaşlarımız sayesinde meclisten geçti. Biz sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Lütfen bu iş için Ankara´da aleyhimize çalışmasınlar ve arıtma tesisi yapalım” açıklamasını yaptı.
AKP ve MHP´li üyeleri oylarıyla HATSU´nun içmesuyu fiyatlarını istediği oranda arttıramladığını belirten Savaş, 'Cumhur İttifakı´ndaki arkadaşların bir kısmı bu konuda çok duyarlı. MHP belediye başkanları ve meclis üyeleri ekonomik sıkıntı, enflasyon ve enerjiye gelen zamlardan dolayı rahatsızlar ve HATSU´nun durumunu görüp adım atmanın gerektiğini görüyorlar. Ama iktidar partisinin il başkanı onlara baskı yapıyor. Baskı yapınca da tedirgin oluyor ve çekimser davranıyorlar. Bu konuyu önümüzdeki hafta çözmek istiyorum. HATSU şu an batmış durumda. Vergilerini veremiyor. Sadece elektrik faturasını ödüyor. Elektrik faturasını öderken de biz destek oluyoruz. Her şeyi öderken biz destek oluyoruz. Böyle olunca da diğer hizmetlerden geri kalıyoruz. Amaçları hizmetlerimizi engellemek. Hükümetin Hatay´a yapacağı yatırımları arttırması lazım. Hatay´a hak ettiği yatırımları yaptırsınlar. Bizim yapacağımız yatırımlarda da bize destek versinler' değerlendirmesini yaptı.

Zarar 72 milyon lira
Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: '11 Kasım 2021´de içme suyu satış tarifesi 5 lira 8 kuruştan 4 lira 6 kuruşa düştü. Ancak 2021 sonu itibariyle su satış maliyeti 7 lira 61 kuruştu. Yani suyu 3 lira 56 kuruş zararına sattık. Aradaki fark daha sonra bu yılın ilk dört ayında yapılan olağanüstü zamlarla 11 lira 45 kuruş oldu. Kullanılan her bir tonda zarar ettik. Çünkü mecliste azınlıktayız. Arkadaşlar istedikleri gibi keyfi davranıyorlar. 12 Kasım 2021´de yapılan yüzde 20 indirim uygulanmasından sonra 30 Nisan 2022 tarihine kadar kurumumuzun zararı 72 milyon 447 bin 280 Türk lirası oldu. Böyle giderse yakında temiz su veremeyeceğiz. Şimdiden Hatay halkından özür diliyorum. Hatay halkını susuz bırakmak isteyen, hizmeti engelleyen ve mecliste çoğunluğu kullanan bu arkadaşın vebali günahı boynuna. Mevzuatları söylememize rağmen bir şey değişmedi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, artık bu yükü kaldıramıyor. Bu arkadaşlar HBB ve dolayısıyla HATSU´yu batırmak için her şeyi yapıyor. HATSU´yu batırdıkları zaman da Hatay halkına su verme şansı olmayacak. Önümüzdeki günlerde olağanüstü meclis toplantısı yapacağız ve bu konuyu gündeme getireceğiz. Orada Hatay halkını kimi düşünüp düşünmediğini göreceğiz. Şu anda elektriğe yüzde 250 zam yapıyorsunuz ama bizi 2017 yılındaki su fiyatının altında su satmaya mecbur ediyorlar.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25