HBB Başkanı Savaş: Partimden memnunum

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya´da yayın yapan Mazman Medya Show Grup Radyolarında gündemi değerlendirdi. Savaş, 'Partimle de Hatay halkıyla da memnunum. Bir yere gittiğim yok' dedi.

27.05.2017 09:40:53 0
HBB Başkanı Savaş: Partimden memnunum

CHP´de siyaset yaptığını belirten Savaş, 'Partimle de Hatay halkıyla da memnunum. Bir yere gittiğim yok. O dedikodular kabak tadı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi´nde seçildim. Burada olmamdan rahatsızlık duymayan dostlarım ve partililer oy verdi. Biz o oyların hakkını verme çabası içerisindeyiz. AK Partililerle de kavga etmek istemiyorum. Memleketimizi beraber yönetelim istiyoruz, rekabet yapabiliriz ancak hizmet adına olmalıdır' değerlendirmesini yaptı.

Belediyeciliği sadece üst yapı alt yapı ve yeşil alanlar olarak algılamadıklarını, geçmişten geleceğe bir köprü olarak gördüklerini vurguladığı konuşmasında Başkan Savaş,  Tüm ihtiyaçlarımızla birlikte ekonomide, sosyal ilişkilerde, eğitimde, sporda, kültürel faaliyetlerde, bilimde toparlayıcı bir müessese olarak görüyoruz. Bu nedenle eğitime çok önem verip eğitim yuvalarımıza destek sağlıyoruz. Çocuklarımızın spor faaliyetlerine, spor yapabilecekleri alanların hazırlanmasına çok önem veriyoruz ve çalışmalarımızı o doğrultuda yönlendiriyoruz. Bunun dışında hepimizin kendince inançları ve manevi dünyası, ortak paydalarımız ve milli hassasiyetlerimiz var, burada mühim olan milli ve manevi hassasiyetlerimizin içini doldurarak inançlarımızla dolu, bilinçli, ne yaptığını bilen gençler yetişmesine katkı sunmak. Bilimde geri kalmamış, en ileri devletlerdeki seviyeye ulaşmak ve tabii ki bunları sadece şehrimizde değil tüm Türkiye olarak yapmalıyız. Ne yaptığını bilen, şuurlu, içi dolu gençlik istiyoruz' diye konuştui.

Siyasetin halka hizmet için yapıldığını belirten Savaş, HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre, şunları söyledi: 'İlkeli bir şekilde yapılan siyaset tüm halkı kucaklar. Hatay halkına hizmet için işe başladık. Mecliste bazı kritik konularda insanlar grup karar alabiliyor. O şehrin kültürüne ve duruşuna aykırı veya şehre zarar verecek hadiselerde gurup toplanır biz buna karşı gelelim der. Devir aldığımızda içmesuyu şebekemizin yüzde 70´i kayıp kaçağa gidiyordu. Her beş çeşmeden bir tanesinde kanalizasyon karışmış su vardı. Alt yapı yaparken kararları mecliste oy birliğiyle alıyoruz. Tüm ilçelerimizdeki sorunlar bu şekildeyken bu sorunlara çözüm olarak şebekeleri, terfi istasyonlarını, bazı trafoları yağmursuyu, içmesuyu şebekeleri, arıtma tesislerini yenilememiz, elektrik aletlerinin bakımını yapmamız gerekiyordu. İlçelerde bu çalışmaları gerçekleştirmek adına meclise sunulduğunda herkes evet oyu verdi. Gündemde olan Dörtyol, Arsuz, Samandağ belediyelerinin alt yapı çalışmaları var. O ilçelerin iki tanesinin içme suyu şebekesi, bir tanesi kanalizasyon problemi bulunuyor. Hal böyleyken üç tane ilçemizin alt yapısı konusunda AK Parti grubu hayır oyu kullandılar. O ilçelerimizde olası bir salgın veya hastalık durumunda vicdan muhasebesini yapamayız. Tekrar gündeme getirdiğimizde maalesef neyin hıncıyla veya neye hizmet ederek bu şekilde davranıyorlar bilmiyorum ama bu tür hizmetlerde canı gönülden evet denilmesi lazım gelir. Bu hizmetlerin yapılması adına 5 milyon hibe 27 milyon Euro kredi hakkına sahibiz. Mali durumu ve projelendirmeleri Ankara´dan iki bakanlığımız takip ediyor, projeleri iller bankası onaylamış ve Avrupa Kalkınma Bakanlığı da inceleyerek onay verdi. Bunlar uzmanlık isteyen bir şey ve hayır diyenleri enteresan buluyorum. Seçmenlerine nasıl açıklama yapacaklar çok merak ediyorum. Bunların yanı sıra siyaseten alınmaması gereken grup kararına bazı arkadaşlar sağ duyulu davranmışlar, memleketin lehine oy kullanmışlar. Bu iradeye sahip olan arkadaşları tebrik ediyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22