HBB de maske üretimine başladı

İlk etapta üretilecek 13 bin maske 189 Aile Sağlık merkezine ulaştırılacak

HATAY 4.04.2020 22:29:58 0
HBB de maske üretimine başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de maske üretimine başlandı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Koronavirüs ile mücadelede gece gündüz demeden büyük emekler sarfeden sağlık çalışanlarımızın yanındayız. İlk etapta Hatay genelinde bulunan 189 Aile Sağlık Merkezine 13 bin maskeyi ücretsiz şekilde ulaştırıyoruz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin koronavirüs ile mücadele kapsamında kurum bünyesinde üretimine başlanan maskeleri halk sağlığını göz önünde bulundurarak Hataylılara da ücretsiz ulaştırılacağını bildiren Başkan Savaş, “Kıymetli hehşehrilerim korona virüs tedbirleri kapsamında belediyemiz bünyesinde maske üretimine başladık. İlk etapta il genelinde bulunan Aile Sağlık Merkezlerindeki sağlık çalışanlarımıza 13 bin maskeyi ücretsiz şekilde ulaştıracağız. Vatandaşlarımıza ulaştıracağımız maskeler için de üretimimiz başladı. Dağıtımını hızla ücretsiz şekilde gerçekleştireceğiz” ifadesini belirtti.

Öte yandan HBB´nin çağrı merkezindeki yoğunluk nedeniyle 'gıda yardımı' ve 'Hatay Halk Kart' başvurularını iletemeyenlerin sanal asistan uygulaması aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi. Korona virüse karşı il genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının sürdürüldüğü de kaydedilen HBB açıklamasında, “Bu salgına karşı bizlerin aldığı tedbirler ile birlikte sizlerin de kişisel önlemlerinizi alarak bu sürece katkı vermeniz çok önemli” denildi.
Zabıta ekipleri tarafından medikal malzeme satan iş yerleri ve eczanelerde denetimler de gerçekleştirdi, fiyat etiketi hükümlerine uymayan iş yerleri hakkında yasal süreç başlatıldı.


Anahtar Kelimeler: maske üretime başladı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23