HBB Hatay İmar A.Ş.´de sözleşme görüşmesi

Yarın başlayacak

GÜNCEL 28.08.2019 11:17:12 0
HBB Hatay İmar A.Ş.´de sözleşme görüşmesi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) bünyesinde bulunan Hatay İmar San. AŞ.´de çalışan 3 bin 608 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmesi yarın başlayacak.

Yetkili sendika Belediye-İş
Sözleşme görüşmesi HBB Hatay İmar San. A.Ş. ile Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün işçi üye sayısına göre en fazla üyeye sahip olan Belediye-İş Sendikası Hatay Şubesi arasında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğünün19 Haziran 2019 tarihli yazısına göre, işyerinde çalışan 3. 608 işçiden 1.595´i Belediye-İş Sendikası Hatay Şubesinin üyesi.
Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun 42. maddesine göre HBB Hatay İmar San. AŞ. ile Belediye-İş Sendikası Hatay Şubesi arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmesi yarın (29 Ağustos Perşembe) saat 16.00´da Hatay İmar San. AŞ. binasında başlayacak.

Arsuz ve Samandağ örnekleri uygulansın
Hatay İmar San. AŞ. çalışanları, sözleşme görüşmelerinde ücret ve sosyal haklarda artış istediklerini, sendika yöneticileri ve belediye yönetiminin bu yönde karar almasını beklentisinde olduklarını ifade etti. Gazetemize değerlendirmede bulunan Hatay İmar San. AŞ. çalışanları, Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı şirkette çalışan 3 bin 608 işçinin ortalama maaşının 2.300 lira ile 2.600 lira arasında değiştiğini ve günün şartlarında bu ücretin yetersiz olduğunu, evli, çocuğu bulunan ve okuyan ailelerin bu rakamla geçinmesinin mümkün olmadığı yönündeki açıklamaların sendikalar ve CHP tarafından da defalarca ifade edildiğini anlatarak, görüşmede yaklaşımın da bu yönde olmasını istediklerini belirtti. Hatay´dan yakın süre önce iki belediye yapılan toplu sözleşme örneği olduğunu anımsatan HBB Hatay İmar San. A.Ş. çalışanları, Arsuz Belediyesi şirketinde çalışanların yüzde 8 ile 60 arasında, Samandağ Belediyesine bağlı şirket çalışanlarının ise yüzde 10 ile 100 oranında ücret artıyı aldığını, artış oranlarının çalışanların yaptığı işlere ve mesleklere göre değiştiğini belirterek, 'Bu modellerin HBB Hatay İmar San. A.Ş. sözleşmesinde de uygulanmasını istiyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan iki belediyede de yetkili sendikanın Genel-İş olduğu öğrenildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00