HBB, kadınların yöresel ürünlerini aldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamına ve kadınların aile ekonomisine katkı sağlanması amacıyla birçok el emeği ürünü ildeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturdu.

GÜNCEL 17.03.2021 15:30:45 0
HBB, kadınların yöresel ürünlerini aldı

Antakya/SES

 HBB, Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Üretim Evi´nde üretilen ürünleri alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlara iletti.
Kadınlara istihdam sağlanması ve kadınların üretime katılmalarının önemli olduğunu ifade eden Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz, 'Samandağ´da kadınlarımız yıllardır yöresel ürünlerini üretiyorlar. Onlara istihdam sağlayarak yöresel ürünlerimiz ile milli ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Kooperatifimizin kurulduğu 2019 yılından bu yana salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve reçel gibi Hatay´a özgü birçok ürünü üretiyoruz. Amacımız Samandağ´daki bütün kadınların üretime dâhil olması. Proje, yöre halkının bütününü kapsıyor. İsteyen tüm kadınlar üretici üye olabiliyor. Şu anda 30 kadın üretime destek oluyor. Kadınların tek başımıza bu sistemin içinde var olması çok zor. Kooperatif olarak bir araya gelip, güçlerimizi birleştirdiğimizde daha üretken olabiliyoruz' dedi. Ürettikleri ürünlerin pazarlanmasının çok önemli olduğunu ifade eden Beyaz, ürünlerin alınması ve pazarlanmasında destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´a da teşekkür etti. Kadın üreticiler ile sohbet ederek yöresel ürünler hakkında bilgiler alan HBB Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Çilem Soylu da, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak üreten kadın girişimcileri desteklemek amacıyla kadınların ürettikleri ürünleri alıyor, kendi tesislerimizde paketleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19