HBB: Kentsel hizmetler sürdürülüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınından dolayı kontrollü çalışma programına karşın ihtiyaç duyulan alanlarda program kapsamında çalışmaları sürdürüyor.

HATAY 2.05.2020 16:12:57 0
HBB: Kentsel hizmetler sürdürülüyor

HBB´den yapılan yazılı bilgilendirmede kontrollü ve kayıpsız tarımsal sulama ile ilgili temizlik ve arızalara zamanında müdahale edildiği, il genelinde şiddetli yağışlar neticesinde yaşanabilecek sel baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla büz boru döşeme çalışmalarını sürdürüldüğü, hava koşullarına bağlı olarak yol yapımı, bakım ve onarım çalışmalarının yürütüldüğü kaydedildi.

KONTROLLÜ VE KAYIPSIZ SULAMA SAĞLANDI

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi başkanlığı ekiplerinin Kasım ayından bu yana kırsal mahallelerdeki tarımsal sulama kanallarını sürekli temizleyerek suyun düzenli akışını sağladığı, farklı etkenlerden kaynaklanan arızalara da anında müdahale edildiği ifade edilen HBB açıklamasında, “Hassa ilçesine bağlı Kürecik Mahallesi´nde meydana gelen tarımsal sulama hatlarındaki arızayı kısa sürede onaran HBB ekipleri, su kaybının ve çiftçi mağduriyetinin önüne geçerek kontrollü sulamayı sağladı” bilgisine yer verildi.

YAĞMUR SULARI KONTROL ALTINA ALINIYOR

İl genelinde şiddetli yağışlar neticesinde yaşanabilecek sel baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla büz boru döşeme çalışmalarının Antakya´ya bağlı Kuzeytepe Mahallesi´nde sürdürüldüğü, çalışmayla yağmur sularını kontrol altında tutmanın ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamanın amaçlandığı kaydedildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Antakya Ataturk Parkı´nda da Antakya Atatürk Parkı´nda yağmur suyu tahliye kanalı çalışması başlattı. HBB ekipleri, yağışlı havalarda belli noktalarda biriken yağmur sularının deşarj edilmesi için başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

KIRIKHAN TOPBOĞAZI ARASI ASFALTLANDI

Öte yandan Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin hava koşullarına bağlı olarak sürdürdüğü yol çalışmalarındaki yeni durağı Kırıkhan oldu. Kırıkhan Topboğazı arasındaki eski yolda beton asfalt çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir ekipleri, çalışmaların en kısa zamanda biteceğini ifade etti.

/resimler/2020-5/2/1622524326329.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00