HBB Meclisi İskenderun´da toplandı

İskenderun´da toplanan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi KKTC´nin Girne kenti ile Hatay Büşükşehir belediyesinin kardeş kent olması, Arsuz´un Aşağı Kepirce mahallesindeki Kepirce Sokağına Şehit Hüseyin Çam Sokağı isminin verilmesi,

GÜNCEL 13.01.2020 12:21:00 0
HBB Meclisi İskenderun´da toplandı

 

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı toplantısını, cuma günü İskenderun´da yaptı. İskenderun Belediyesinin ev sahipliğinde ve İskenderun Belediye Mclisi salonunda yapılan HBB Meclis toplantısına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Hatay, Girne kardeş kente doğru
HBB Meclisi, gündemde bulunan 36 maddeyi görüşülerek ilgili komisyonlara sevk etti. Meclisin gündem maddeleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin (KKTC) Girne kenti ile ´kardeş kent´ ilişkisinin kurulması ve protokolün imzalanması için HBB Başkanı Savaş´a yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti. Meclis, EXPO 2021´e ilişkin Arsuz ve Antakya´daki alanlarda yapım işleri ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere borçlanma yapılması ve banka teminat mektubunun alımsası, elektronik haberleşme istasyonları için alınacak yer seçim belgesi ücretlinin belirlenmesi de bulunuyor.

Arsuz ve Yayladağı´nda sokaklara şehit ismi
Yayladağı´nın Kışlak mahallesinde 188 ada 50 nolu parselin satışının yapılması için encümene yetki verilmesi; Arsuz´un Aşağı Kepirce mahallesindeki Kepirce Sokağına Şehit Hüseyin Çam Sokağı isminin verilmesi, Yayladağı´nın Aşağı Çamaltı mahallesindeki Teğmen Atmaca sokağına ´Şehit Muzaffer Atmaca Sokağı´ isminin verilmesi, İskenderun, Belen, Arsuz, Dörtyol, Kırıkhan, Antakya, Defne ve Reyhanlı´da imar planı değişiklikleri teklifi ve itirazların görüşülmesi; İskenderun, Samandağ, Antakya ve Altınözü´ndeki bazı mahallelerde sınır değişikliğinin yapılmasından oluşan maddeler de yer aldı. HBB Meclisi toplantısının ikinci birleşimi yarın (14 Ocak Salı) Antakya´daki Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak. HBB Meclisi üyeleri, toplantı sonrasında toplantıya ev sahipliğini yapan İskenderun Belediyesi tarafından sahildeki bir caede yemek ve Şanlıurfa ´sıra gecesi´ ile de ağırlandı.

Meclis üyeleri yemek ve geceyle ağırlandı
Yemek ve geceye HBB Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile meclis toplantısını izleyen bazı muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve gazeteciler de katıldı. Yemekte ev sahibi olarak değerlendirme yapan Tosyalı, Hatay Büyükşehir Belediyesinde demokrasinin kuralları çerçevesinde hareket ettiklerini, ilçe ve ilin gelişmesi, kalkınması için herkese önemli görevler düştüğünü ifade ederek, şunları belirtti: 'Memlekete hizmet noktasında uyumlu bir şekilde şekilde çalışmalarımızı sürdürmenin gayretindeyiz. Hepimizin farklı düşünceleri olabilir. Farklı siyasi partilere üye olabiliriz ama bizlerin tek bir amacı o da hemşerilerimize hizmetin en güzelini götürebilmek.'
Meclis toplantısı öncesinde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,' HBB Meclis toplantısının İskenderun´da yapılmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti ve 'Belediyenin meclis salonunda düzenlenen Ocak ayı Hatay Büyükşehir Belediyesi olağan meclis toplantısında belediye çalışmalarını ve kent içi trafik sorunun çözümü noktasında UKOME´ye iletmiş olduğumuz çözüm önerilerimizi dile getirdik. Kentin sorunlarının çözümü noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Halka hizmet noktasında HBB ile iletişim halinde çalışıyoruz. Hepimizin amacı halka hizmettir. Bizler kimseyi ayırt etmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantıda alınan kararlar kent ve Hatay için hayırlara vesile olmasını diliyorum' değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan HBB Meclisi´nin AKP Grup toplantısı da, meclis toplantısı öncesinde İskenderun´da yapıldı. AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu başkanlığında yapılan ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemindeki maddelerin görüşülüp, değerlendirildiği toplantıya, meclisin partili üyeleri katıldı. Partisi AKP´nin ev sahipliğini yaptığı grup toplantısında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'AK Parti Grubu olarak hemşerilerimize en güzel hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de, yarın da AK Partili tüm belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyeleri sahada çalışmalarına devam ediyor. Bu, bizleri gerçekten mutlu ediyor. Aramızdaki bu birlik ve dayanışma ruhu da şehirlere hizmet olarak yansıyor. Bu bilinç ve anlayışın önümüzdeki dönemlerde de devam edecek' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22