HBB,´ topraksız tarım´ sistemini tanıttı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), topraksız tarım (hidroponik) ve sucul yetiştiricilik (aquaponik) sistemleri ile bitkisel üretime başlamış ve sistemin tanıtımını yaptı.

GÜNCEL 18.05.2021 17:03:52 0
HBB,´ topraksız tarım´ sistemini tanıttı

 

Antakya/SES
Tanıtımı yapan HBB Başkanı Lütfü Savaş, 'Bu sistemi Türkiye´de ilk başlatan biziz. Kurduğumuz sistemin eğitimini üreticilerimize vereceğiz. Çiftçilerimiz de çok küçük yerlerde büyük hacimli sebze üretme imkânına sahip olacak” dedi.
Üreticilere eğitimin Defne´nin Turunçlu´da bulunan alanda verileceğini ifade eden Savaş, şu açıklamayı yaptı: “Dört tankın içerisinde tatlı su balıkları var. Tatlı su balıklarının gübresi havuza veriliyor. Havuzda havalandırılan sular borularla bitkilerin altına veriliyor. Bu sistem devridaim ile sürekli yenileniyor. Burada üretilen sebzeler normal şartlara göre 3´te 1 zamanda büyüyor. Sistemin faydasının sadece zaman tasarrufu değil. Bu sadece zamandan kazanmak için yapılan bir sistem değil. Aynı zamanda toprak olmadığı için virüs, bakteri ve mantar olmuyor. Bu sayede tertemiz, organik sebze ve meyve yetiştirme imkânına sahip olabiliyoruz. Hem zamandan tasarruf edip hem de sağlıklı sebzeleri soframızda görebileceğiz. Eğitimleri alan çiftçiler, özellikle küçük bahçelerinde bu uygulamayı hayata geçirebilecek. Çiftçiler, özellikle kadın üreticiler bu sistemi kurduktan sonra normal sirkülasyonun 3 katı daha hızlı sebze ve çiçek üretmeye, evine ekonomik olarak büyük bir girdi sağlayabilir. Amacımız Hatay´daki kırsal kalkınmayı arttırmak. Evlere giren ekonomik değeri çoğaltmak ve insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57