HBB Başkanı Savaş ‘afet bölgesi’ çağrısını yineledi

Hatay için destek çağrısında bulunan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın afet bölgesi ilan edilmesi çağrısını yineledi.

HATAY 8.08.2023 17:59:00 0
HBB Başkanı Savaş ‘afet bölgesi’ çağrısını yineledi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 şubat depreminden ağır kayıplar verilen Hatay için destek çağrısında bulundu.

Gün geçtikçe destek ve yardımların azaldığını belirten, kentin en büyük eksiğinin barınma, işyeri ve okul olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, altyapısı da ağır hasar alan kentin daha büyük desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Siyaset yapılacak dönemde olunmadığını, gelecek nesle sağlıklı kentler bırakmak için iktidarın ivedilikle önlemler alması gerektiğini de kaydeden Başkan Savaş, bundan sonra yaşanabilecek afetlere hazırlık yürütmek üzere Afet Bakanlığı kurulması önerisinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşmelerinin olumlu bir şekilde devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, katıldığı bir televizyon programında şunları kaydetti: “Sayın Bakanımız ile işler hızlandı. Şu anda bakanlık tarafından 30 bin 749 bina yapılması için ihaleye çıkıldı. Hatay’da 220 bin konut yapılacağı konuşulmakta. Bu konutları bitirme şansımız yok. Ama bir yerlerden başlanması önemli. Geçici iş yerleri yapıldı ve okullar açılsın diye de çalışmalar yapılmaya başlandı. Hatay’ın en büyük eksiği barınma, iş yerleri ve okul ihtiyacıdır.”

Hatay’ın daha sağlam ve sağlıklı yapılanması için çalışmalar gerçekleştirildiğini de söyleyen Savaş, Daha güvenli ve sağlıklı yapılanmanın olmasını istediklerini belirterek zemini kötü yerlerde inşaata izin verilmemesi, şehrin belirli bölgelerinde inşaat katsayısının azaltılması ve daha sert toprak zeminde yapılanma için bakanlıklarla görüşmeler yaptıklarını da açıkladı. 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62