HBB Başkanı Savaş: Gelir yüzde 40 düştü, iş yükü 12 kat arttı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz'da yaptığı toplantılarda vatandaşın taleplerini dinledi

SİYASET 15.02.2024 14:03:00 0
HBB Başkanı Savaş: Gelir yüzde 40 düştü, iş yükü 12 kat arttı



İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz'da yaptığı toplantılarda vatandaşın taleplerini dinledi, Hatay’ın tüm dünyaya örnek olacak şekilde birlik beraberlikle yeniden ayağa kalkacağını söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmaksızın 15 ilçeye eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden HBB Başkanı Savaş, "Bizim hiç bir ilçemizi ayırma gibi bir lüksümüz yoktur. 15 ilçeyede eşit bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar medeniyetler şehrimize yakışan hizmeti yerine getirdik. En çok çalışan belediyelerin başında geliyoruz. Yaşadığımız deprem nedeniyle gelirlerimiz yüzde 40’a düşse de iş yükümüz 12 kat artsa da biz hiç durmadan çalışmaya devam ettik ve Hatay eski günlerine kavuşana kadar da devam edeceğiz" dedi. Türkiye’nin en çok proje üreten belediyesi olduklarını ve hazırladıkları 77 projeden 18’inin onaylanarak, kentin altyapı, su ve kanalizasyon şebekesinin yapımında kullanılmak üzere 375 milyon euroluk bir hibenin Hatay’a aktarılacağı belirten Savaş, önümüzdeki aylarda ihalelerin tamamlanarak Arsuz altyapı projesinin kaldığı yerden devam edeceğini, deprem öncesi planlanan arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon hatları projelerinin tamamlanması ile bölge halkının rahat bir nefes alacağını belirtti. Karaağaç Minibüs ve Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ile bir araya gelen Savaş, şehrin kalkınmasında önemli rol oynayan esnafın her zaman yanında olduklarını; yakıt fiyatlarının yükselmesinden şikâyetçi olan şoförlerin işlerini kolaylaştırmak için yapılacak olan minibüs ve yakıt desteği projesini anlattı.
Hatay’da demografik yapının değişkenliği ve yabancı uyruklu vatandaşların artışının sorunları da birlikte getirdiğini savunan Savaş, CHP Arsuz Belediye Başkan adayı Sami Üstün ve partinin ilçe başkanı Nejdet Kıyılı 'nın da eşlik ettiği ziyaretlerde, “Biz bu sorunları her mecrada dile getiriyoruz. 31 Mart gecesi gerçek ile algı arasında ki farkı göreceğiz. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız ile birlikte Hatay hak ettiği yerlere gelecek” dedi.

"Sadece CHP adına değil, Hataylılar adına aday oldum" 
HBB Başkanı Savaş, Antakya ve Defne'de düzenlenen halk toplantılarında da normal bir seçim süreci yaşamadıklarını ifade ederek, “Yapılan her ankette birinci çıkıyoruz. Benim dışımda başka bir aday da gösterilseydi ben onu desteklemeye hazırdım. Başlangıçta aday olmayı düşünmüyordum. Ama baktım ki AKP yüksek oy oranıyla belediyeyi kazanabilir, ben de yeniden aday oldum. Sadece CHP adına değil, tüm Hataylılar adına aday oldum. Sosyal medyada bilinçli ve organize bir şekilde karalama çalışmaları devam ediyor. Siteminde haklı olan her Hataylı başımızın tacıdır. Biz Hatay halkını tanıyoruz. Hataylılar, kimsenin fitnesine kulak asmaz" değerlendirmesinde bulundu. Savaş, Reyhanlı'da da yöre halkıyla bir araya geldi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19