HBB Başkanı Savaş: Yaralarımızı birlikte saracağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne ilçesindeki vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek amacıyla mahalle ziyaretlerinde bulundu.

HATAY 28.07.2023 11:46:00 0
HBB Başkanı Savaş: Yaralarımızı birlikte saracağız”

Mahalle ziyaretlerinde Başkan Savaş’a, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Defne Belediye Başkan Vekili Ali Mansuroğlu eşlik etti.

Savaş, 6 Şubat depremlerinde en fazla yıkımı yaşayan Hatay’ın yeniden toparlanması için pek çok çalışmanın ve birçok projenin hayata geçmesi için gayret ettiklerini vurguladı.

İlk olarak depremin büyük zararlar verdiği Defne ilçesinin muhtarlarıyla bir araya gelerek toplantı düzenleyen Lütfü Savaş, yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmaları ve yapılacak olan hizmetler hakkında konuştu.

“GEÇ OLSUN AMA SAĞLIKLI VE SAĞLAM BİR ŞEHRİMİZ OLSUN”

Depremin ilk gününden bu yana şehri terk etmediğini açıklayan Savaş, “Maalesef depremden en çok etkilenen il Hatay oldu. Acımız oldukça derin ve çok fazla sevdiğimizi kaybettik. Ben depremin ardından şehirden ayrılmadım ve neler yapabiliriz diye personelimizle sahalardaydık. O yüzden hangi mahallede ne sorun var hepsini biliyorum. Sorunların giderilmesi için de hepinizden biraz da zaman istiyorum. Geç olsun ama sağlıklı ve sağlam bir şehrimiz olsun istiyoruz” dedi.

Başkan Savaş, muhtarlar toplantısının ardından Defne ilçesinin Tavla, Yeniçağ ve Sinanlı mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile buluştu.

“İLK GÜNDEN İTİBAREN SAHADAYDIK”

Vatandaşların ve muhtarların sorunlarını ve isteklerini tek tek dinleyen Lütfü Savaş, “Hatay Büyükşehir Belediyesi de depremzede. Çok fazla personelimizi kaybettik. Hizmet vermiş olduğumuz birimler ve binalar da kullanılamaz halde. Ama bizler ilk günden itibaren belediye olarak sahalardaydık” diye konuştu.

“AYAKTA KALAN TEK KURUM BİZİZ”

Defne’nin ulaşım, altyapı ve üstyapı sorunlarını en kısa zamanda çözüleceğini belirten Savaş, şunları kaydetti: “Sadece merkez ilçelerimizde değil, diğer ilçelerimizde de depremle ilgili zararlar meydana geldi. Hatay’da çalışmalarına devam eden ve ayakta kalan tek kurum biziz. İnsanüstü bir gayretle çalışarak Hatay’ın her tarafına biz koşturmaktayız. Birbirimize sarılarak yaralarımızı birlikte saracağız.”

“HATAY UĞRUNA ÇALIŞMAK BENİM İÇİN MANEVİ BİR HAZDIR”

Gündelik yaşamı etkileyen elzem sorunları acilen çözeceklerini de sözlerine ekleyen Savaş konuşmasına şöyle devam etti: “Depremden sonra yaptığımız tüm çalışmalar başka kurumların çalışması gibi gösterilerek sosyal medyada yanlış bir algı oluşturulmaktadır. Bize yönelik her türlü sözlü ve yazılı tacizlere rağmen devletimizin tüm birimleriyle barışçıl bir diyalog kurarak kalkınmamızı hızlandırmak istiyoruz. Hatay uğruna çalışmak ve mücadele etmek benim için manevi bir hazdır.”

GÜZELMANSUR: 10 İLDEKİ YIKIMLA HATAY’DAKİ YIKIM AYNI DEĞİL

Hatay’ın sorunlarıyla ilgili TBMM’ye gerekli talep ve sorunları ilettiğini dile getiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “10 ildeki yıkım ile Hatay’daki yıkım aynı değildir. Depremzedelerimize ait faturaların devlet tarafından ödenmesi hususunda kanun teklifi verildiğini en kısa zamanda da kabul edileceğini umuyorum. Hemşehrilerimin sorunlarını her zaman ilgili bakanlıklara iletiyorum. Muhalefetin görevi sıkıntıları dile getirmektir. Hatay’ı Ankara’da konuşmadığım gün yok. Tüm yetkililere ulaşarak objektif bir şekilde memleketimizin durumunu aktarıyorum. Hatay’dan toplanan vergiler sadece Hatay için kullanılmalı” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19