HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) ve CHP adayı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları kapsamında Reyhanlı'da ziyaretlerde bulundu.

HATAY 7.03.2024 10:12:00 0
HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

İskenderun/SES
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Ayakkabıcılar Sitesi ve mahalle ziyaretleri yapan, iş insanları, muhtarlar, esnafla buluşan Savaş, büyükşehir belediyesinin yatırımlarını anlattı ve destek istedi.            

“400 milyon dolarlık altyapı projemiz hazır”

Hatay’daki altyapı sorunları için çalışmalar yaptığını anlatan Savaş, HBB'den yapılan açıklamaya göre, “Çok ciddi altyapı çalışmaları yaptık. Erzin’den Samandağ’a kadar 12 arıtma tesisi yaptık. Hatay’ın bütün projelerini bitirdik. Göreve geldiğimde hiçbir yerde beton asfalt yoktu. Şimdi yayla yollarını bile beton asfalt yapıyoruz. 400 milyon dolarlık altyapı projemiz hazır. Yıllardır iktidar partisi ilden en fazla belediye başkanı ve milletvekili çıkarıyor, buna karşın hükümetin bize vermiş oldukları bütçe; fitre, zekât gibi. Hükümetin de bizlere, verdiğimiz vergilere göre genel bütçeden para ayırılması lazım. Devletimizin yöneticileri yanımızda olduklarını bize hissettirmesi lazım" değerlendirmesini yaptı.

Raylı sistem döşemek istiyor

Türkiye Acil Müdahale Planı üzerine konuşan Savaş, “Hükümetin çıkardığı yasalara göre, depremlerde her şeyden sorumlu İçişleri Bakanlığı ve AFAD’dır. İlgili 7 bakanlık ve Kızılay da ona bağlı. Depremin ilk günlerinde Hatay’da AFAD yoktu. Üstüne bir de arama kurtarma ekiplerini başka tarafa gönderdiler. Şehre kurtarma ekipleri gelene kadar biz elimizden geleni yaptık” dedi.

HBB'de 10 yıldır başkanlık yapan Savaş, Samandağ’ından Hassa’ya kadar raylı sistem döşemek istediğini, birçok yerde içme suyu şebekesi arıtma tesisi ilgili projeleri olduğunu, 'ulaşım master' planı dâhil planlamaları bulunduğunu, 900 sayfalık Hatay’ın anayasasını çıkardıklarını, hak sahibi olmayanları konut sahibi yapma planı bulunduğunu söyledi.
Savaş'a ziyaretlerinde Hatay eski Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli de eşlik etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19