HBB enkaz uyarısı yaptı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mahir Çiçek, enkaz atıklarının depolanması ve hafriyat ayrıştırmanın uygun yöntemlerle yürütülmesi uyarısı yaptı

HATAY 5.06.2023 22:12:00 0
HBB enkaz uyarısı yaptı

Atıkların uygun alanlara taşınarak depolanması, depolama öncesi sızıntıları önlemek amacıyla zeminin uygun yöntemlerle geçirimsiz hale getirilmesi gerektiğini belirten HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mahir Çiçek, “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu yönde yapmakta ve ilgili kurumlara sürekli uyarılarda bulunmaktayız” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada Mahir Çiçek, deprem sonrası enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarına HBB olarak da destek verdiklerini aktardı; ancak, uygun yöntemlerin kullanılmadığı konusunda ise uyardı.  Hatay’da deprem öncesinde de iç-dış ve özellikle mülteci göçü alması nedeniyle gerçekleşen nüfus artışı; insan davranışlarının ve tüketim alışkanlıklarının değişimi, gemi atıkları, İskenderun Körfezi ve sanayisinin gelişmiş olması nedeniyle deniz ve hava kirliliği gibi sorunlara yol açtığını kaydeden Çiçek, deprem sonrası enkaz taşıma ve depolamanın ciddi bir hava kirliliği sorununa yol açtığını bildirdi.

Çiçek, şunları ifade etti: “Enkaz kaldırma çalışmaları, enkazdan geriye kalan atık malzemelerin depolanması ve hafriyat ayrıştırma ile birlikte ciddi bir hava kirliliği sorununa yol açabilmektedir. Enkazdan ortaya çıkan molozlarda, metal elektronik cihazlarda, sıva, izolasyon malzemelerinde asbest gibi farklı kimyasal toksik maddeler de bulunmaktadır. Bu atıkların tarım alanlarında, sulak alanlarda ve su havzalarında depolanması sakıncalıdır ve gelecekte de daha büyük sorunlar yaratabilecektir. Atıkların uygun alanlara taşınarak depolanması, depolama öncesi sızıntıları önlemek amacıyla zeminin uygun yöntemlerle geçirimsiz hale getirilmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu yönde yapmakta ve ilgili kurumlara sürekli uyarılarda bulunmaktayız.”


Anahtar Kelimeler: enkaz uyarısı yaptı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19