HBB personeline iklim değişikliği bilgilendirmesi

HBB Başkanı Savaş: Herkeste çevre bilinci olması gerekiyor. Bu bilinç 3 yaşında önce ailede, sonra okulda oluşmalı.

TÜRKIYE 25.11.2022 16:02:00 0
HBB personeline iklim değişikliği bilgilendirmesi

 

Antakya/SES

Türkiye Belediye Başkanları Birliği koordinasyonu ile düzenlenen "Kamu Sivil Toplum İş Birliği İle Belediyelerde İklim Değişikliği Bilgilendirme, Bilinçlendirme ve Eylem Planı Hazırlama Eğitim Programı", Antakya'da yapıldı.

Programın açılışında konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, belediyecilerin çevreciliği bilmesi gerektiğini ama gençlerin daha fazla bilmek zorunda olduğunu söyledi. Savaş, "Herkeste çevre bilinci olması gerekiyor. Bu bilinç 3 yaşında önce ailede sonra okulda oluşmalı. İnsanoğlu ürettikçe birçok sorunu da kendisi ortaya çıkardı. Yeni buluşlar ve yeni icatlar neticesinde çevreyi kirletmeye devam ettiler. 6 aylık yağmur 1 saatte yağıyor. Bu yağışlar topraklarımızı erozyona uğratarak bünyesinde bulunan birçok yararlı maddeyi denize döküyor. Ve bu da topraklarımızı çoraklaştırıyor" dedi. Türkiye Belediye Başkanları Birliği kurucu başkanı Davut Çuhadar ise, belediye başkanları birliğinin ayrım gözetmeksizin herkese hizmet eden ve herkesin kendine yer bulabildiği bir kuruluş olduğunu ifade etti ve toplantıların altıncısını Antakya’da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

HBB İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun da iklim değişikliği konusunun son yılların en önemli konusu olduğunu belirtti. Bu sürecin sanayinin gelişmesiyle başladığını anlatan Dolğun, şöyle konuştu: "İklim değişikliği ve sera gazı salınımının artması günümüzde konuştuğumuz çevre sorunlarıdır. Türkiye, Paris İklim Anlaşması’nın muhatabı 191 ülkeden biri ve bu anlaşma doğrultusunda ülkeler sorumluluklarını yerine getirmek için önemli adımlar attı. Biz de Hatay'da 2019 yılında iklim değişikliği eylem planımızı oluşturduk. Plan doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Yeşil alanların artırılması, bisiklet yollarının yapılması, toplu taşıma araçlarının kullanımının teşvik edilmesi, atıkların ve atık suların kontrolü bağlamında belediyemizce çok önemli çalışmalar yapılıyor. İklim değişikliği eylem planı çerçevesinde 15 ilçenin ilgili şube müdürlerini bir araya getirdik. İstişare toplantısı düzenledik. Çalışmalarımız sürüyor.”

HBB personeli, öğrenciler ve öğretmenler katıldığı toplantıda, açılış konuşmalarının ardından Temiz Enerji Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Figen Ar, enerji tüketimi ile açığa çıkan sera gazının meydana getirdiği çevre sorunları üzerine sunum yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19