HBB´den 20 dönüme barınak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayvanların yaşam hakkına katkı sunacak iki eğitimi aynı anda düzenledi.

GÜNCEL 24.02.2022 11:28:33 0
HBB´den 20 dönüme barınak

Antakya/SES

Ev ve süs hayvanı satan kişiler ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen yaklaşık yüz gönüllü, HBB Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca düzenlenen eğitime katıldı. Eğitimde, katılımcılara ´Gönüllü hayvan hakları koruma görevlisi mevzuatı; CİTES Sözleşmesi; Hayvan hastalıklarından korunma tedbirleri; Ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, çalışma, denetleme vs.´ hakkında bilgi verildi.
Eğitime katılan hayvanseverler, sertifika da aldı. Sertifika alanlar, Hayvanları Koruma Kanunu önünde hayvanlara yardım edebilecek duruma gelip, hayvan koruma kartı alabilecek. Sertifika ile sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara daha sağlıklı bir şekilde yardım edip HBB ile iş birliği içerisinde çalışabilecek. Ev ve süs hayvanları satanlar için zorunlu olan bu sertifika ile isteyenler, petshop açmak dâhil olmak üzere tüm hayvanların satışını yapabilecek.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, hayvanlara verilen zararı minimuma indirmek adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Yayladağı´ndaki 20 dönümlük alan içerisine yeni bir barınak yaptıklarını da belirten Savaş, “Hayvanların daha rahat hareket edebileceği 20 dönümlük alanda yeni barınak yaptık. Şu bir gerçek ki ilgili daire başkanlığımız terk edilen ve bakma muhtaç hale gelen hayvanların tedavi ve bakımlarını titizlikle yapıyor. HBB bünyesi dışında kentte sadece 1 tane daha barınak bulunuyor. 25 bin nüfusun üstündeki bütün ilçelerin hayvan barınağı yapma mecburiyeti var. Maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesi dışında sadece bir ilçemizde hayvan bakım alanı bulunmakta. Temennimiz 25 bin nüfusu geçen ilçelerde birer tane barınak yapılmasıdır' açıklamasını yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: Hatay Büyükşehir Belediyesi

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00