HBB´den ‘geniş çaplı´ soruşturma

HATSU Genel müdürü Çaparali, hizmet engellemesi ile HBB´yi kazanan CHP´ye ve kökene ilişkin ‘fellah´ iddialarının ardından istifaya davet edilmişti.

HATAY 6.05.2020 20:17:52 0
HBB´den ‘geniş çaplı´ soruşturma

HATSU daire başkanlarından Mehmet Ezer´in, Genel Müdür Mehmet Çaparali ile ilgili ifadelerinin yer aldığı ancak sosyal medya hesaplarında dolaşıma kim tarafından paylaşıma açıldığı merak konusu olan HATSU´daki iddialarla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturma ile ilgili HBB duyurusunda, “Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluşumuz olan Hatay Su ve Kanalisazyon İdaresi´nde; Genel müdür ve eski Destek Hizmetleri Daire Başkanı arasında geçtiği iddia edilen ve sosyal medyada yayılan iddialarla ilgili taraflar hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan vieoda, Genel Müdür Çaparali´nin 2019 seçimleri öncesi hizmet yürütülmesindeki engellemelerinin yanı sıra HBB´yi kazanan CHP ile Mehmet Ezer´in kökenine ilişkin ifadeler tepkiye neden olmuş, açıklama ve paylaşımlarda Çaparali istifaya davet edilmişti. HBB tarafından açıldığı belirtilen soruşturma öncesi il kongresine kadar yansıyan parti içi çekişmelerin su yüzüne çıktığı CHP´de, Samandağ Belediyesi ile Hatay Büşükşehir Belediyesi´ndeki son yapılan atamalar da çekişmenin sonuçları olarak değerlendiriliyor.

Çaparali´den açıklama

Hakkındaki iddialar ve tepkilerle gündeme gelen HATSU´nun Genel Müdürü Mehmet Çaparali, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iddiaları gerçek dışı olduğunu belirterek yasal haklarını kullanacağını bildirdi. Çaparali, 'Hakkımda sosyal medya üzerinden yayılan iddialar gerçek dışıdır. İftira atanlar hakkında yasal şikayet haklarımı kullanacağımın bilinmesini isterim. Tüm hemşehrilerime sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım' dedi.


Anahtar Kelimeler: geniş çaplı soruşturma

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,21% -0,18
  • EURO

    34,70% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2398,24% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00