HBB´den kırsal kalkınma modeli

Çilek fidesi dağıtımı, yerli zeytin çeşitleri korunması, büyükbaş hayvan tırnak bakımı, defne yağı üretimi, ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği, 1-3 yaş arasındaki çocuklara süt dağıtımı projelerini sürdüren, tarımsal eğ

GÜNCEL 15.08.2020 09:14:45 0
HBB´den kırsal kalkınma modeli

 

İskenderun/SES
 Hatay Büyükşehir Belediyesi yapımı tarafından tamamlanan, Reyhanlı ile Gazimürsel Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan bağlantı yolunun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Eski Reyhanlı yolu olarak da bilinen ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından modernize edilen yolun açılışında Başkan Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Reyhanlı, Kumlu, Arsuz ve Erzin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir Meclis üyeleri, Büyükşehir idarecileri, STK ve oda temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkan Hasan Ziya Hamidioğulları´nın, yapımı tamamlanan yol ile ilgili teknik bilgi verdiği açılış töreninde konuşan Başkan Savaş, Hatay´daki kırsal nüfusun yoğun olduğunu ve bu sebeple altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Savaş, “Kırsal nüfusu fazla olan şehrimizin çok olan altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun da farkında olmak gerekir. Ancak buna rağmen Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak birçok köyümüzü, köy yolumuzu beton asfaltla buluşturuyoruz. Biz mütevazı tablo çizdikçe bazıları hiçbir şey yapmadığımızı zannediyor. Ancak bundan sonra bir aksilik olmadığı sürece her pazartesi ve cuma açılışlarımız olacak” diye konuştu. Hatay´ın kırsal kalkınma atılımına büyük ihtiyaç duyduğunu belirten ve hazırladıkları proje ile dar gelirli üreticilerin rahat nefes alacağını vurgulayan Savaş, “Hayata geçireceğimiz proje ile dar gelirli üreticimizin, çiftçimizin ekonomik gelirini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Bu projeyi ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaştık. Üreticimizin kurtuluşu kırsal kalkınma ile olacak. İki buçuk yıl içerisinde ülkemizdeki birçok belediye bu projeyi örnek alacak. Hedefimiz yüksek ve bu hedefe birlikte koşacağız” dedi. Savaş, önceki hafta yaptığı açıklamada kırsal kalkınma için yeni projeler hazırladıklarını, Hatay´daki çiftçileri modern tarımla tanıştıracaklarını, üreticiyi verimliliği arttırmak için bilimsel yöntemlerle yönlendireceklerini kaydetmişti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00