HBB´den kurban satış alanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), vatandaşın kurban bayramında kurbanlıklarını huzurlu ve rahat bir ortamda alabilmesi için kurban satış bölgelerinin olşturulduğunu bildirdi.

GÜNCEL 14.08.2018 10:44:41 0
HBB´den kurban satış alanı

İskenderun/SES

HBB´den yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların gönül rahatlığı içinde güvenli, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanlık hayvanlarını satın alabilecekleri ve kesimini yapacakları alanlar oluşturan HBB ekipleri, kesim bölgelerinin su, elektrik ve ulaşım gibi altyapı hizmetlerini de hazırlıyor. İskenderun ve Arsuz ilçelerinde eski Karaağaç Belediyesi Mezbahane alanını Kurbanlık Hayvan satış bölgesi olarak belirleyen HBB ekipleri, alanın zemin düzenleme, dolgu ve otopark çalışmalarını tamamladı. Yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Mezbahane Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürü Şevki Serin, Arsuz Bölge Koordinatörü Edip Kaynar, 1. Bölge Zabıta Şube Müdürvekili Bahittin Gündüzalp ve 3. Bölge Zabıta Şube Müdürvekili Fatih Kayadelen satış noktalarında her türlü olanakların oluşturulduğunu belirtti.

'Kesim ücretsiz yapılacak'
Karaağaç bölgesinde belirlenen kurbanlık hayvan satış noktasının otoban girişinde olduğu ve yön levhalarının hazırlanarak vatandaşa kolaylık sağlayacağını ifade eden Şevki Serin, “Hazırladığımız 15 dönüm arazi üzerindeki satış ve kesim noktalarında esnafımızdan ücret alınmayacak. Bununla birlikte kesim için ayırdığımız alanda vatandaşlarımız kendi getirecekleri kasaplar tarafından kurbanlıklarını hijyenik bir ortamda kesebilecektir” dedi.
Çalışmaları tamamladıklarını belirten Serin, HATSU ekiplerinin su bağlantı borularını hazırladıklarını ve satış yapan esnaf için gece aydınlatması ve elektrik tesisatının yapıldığını ifade eden Serin, “Hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan bu tür kesimlerin yapılmamasını özellikle belirtmek istiyorum. Kaçak ve yasak kesim yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Vatandaşlarımız hazırladığımız alanlarda hem kurbanlıklarını alacaklar hem de kesimini hijyenik bir ortamda sağlıklı bir şekilde yapabileceklerdir” açıklamasını yaptı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00