HBB´den ortak ‘çevre programı´

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerini Antakya Doğa, Sanat ve Turizm Derneği, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Hatay Yürüyüş Ekibi, Defne Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Ali İsmail Korkm

GÜNCEL 6.06.2018 10:14:51 0
HBB´den ortak ‘çevre programı´

Nesrin Geyik/İskenderun

HBB´nin etkinlikleri Dünya Çevre Günü etkinlikleri HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen törenle başladı. Antakya Cumhuriyet Alanı´nda HBB Tiyatro Topluluğu çocuklara yönelik animasyon gösterisi yaptı, Yeşil Mikrofon ile çevre sorunları ile ilgili bilgilendirme anketi gerçekleştirildi. Antakya Doğa, Sanat ve Turizm Derneği tarafından müzik dinletisi de gerçekleştirilen etkinlik alanında 10 Haziran´a kadar fotoğraf sergisi izlenebilecek, aynı alanda söyleşi, sunum ve çeşitli aktiviteler yapılacak. Bugün Defne Koza Evi´nde Defne Belediyesi´nin ağaç dikimi programının ardından Atık Pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara hediyeleri verilecek.
Perşembe günü ise çevre kirliliği ve geri dönüşüm konulu resim sergisi Arsuz Kent Meydanı´nda açılacak, yarışmaların ödülleri verilecek, “çevre için sende el bas” sloganı ile etkinlik gerçekleştirilecek. Aynı gün Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Arsuz Belediyesi işbirliği ile çevre temizliği yapılacak.
Cumartesi günü Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı işbirliği ile yürütülen 'Yaşama Sahip Çık' projesi kapsamında nesli tehlike altında olan Akdeniz Foku, Yeşil Deniz Kaplumbağası, Kum Zambağı ve İskenderun Kertenkelesi gibi türlerin korunmasına dikkat çekmek amacıyla Samandağ Çevlik Sahili´nde temizlik çalışması yapılacak. Temizlik çalışmasının ardından uçurtma uçurma etkinliği gerçekleştirilecek ve plastik poşet kullanımının azaltılması amacıyla bez çanta dağıtılacak.
Pazar günü de Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Yürüyüş Ekibi işbirliği ile çevre sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla “Doğa İçin Yürüyoruz” sloganı ile yürüyüş yapılacak. Yunus Emre Parkı´nda 07.30´da başlayacak yürüyüşün güzergahı Antakya Ballıöz olarak bildirildi. Etkinlikler Pazar günü saat 15.00´da İskenderun Çevre Koruma Derneği tarafından organize edilen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin destek vereceği çevre sorunları hakkında bildiri dağıtımı ve bilgilendirme çalışması ile sona erecek.


Anahtar Kelimeler: HBB

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57