HBB’den ilaçlama açıklaması: Çalışma aralıksız sürüyor

HBB, ilaçlama ekiplerinin İskenderun’da 45 mahalle ve sokaklar ile bu bölgelerde bulunan çadır ve konteynır kentlerde çalışmayı sürdürdüklerini bildirdi.

HATAY 17.06.2023 15:29:00 0
HBB’den ilaçlama açıklaması: Çalışma aralıksız sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Sağlık ve Sosyal Dairesi Başkanlığı, İlaçlama, Haşere ve Vektörle Mücadele ekiplerinin çalışmalarını İskenderun’un 45 mahallesinde aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

HBB’den yapılan yazılı açıklamada, “HBB ekipleri İskenderun’daki tüm mahalle ve sokaklarda; gündüz larva ve haşere, gece ise uçkunla mücadelesini 7 gün 24 saat çalışma esasına uyarak gerçekleştiriyor” denildi.

Yaşanan deprem felaketi sonrasında su ve benzeri birikintilerin sivrisinek yatağı ve haşere üreme noktası oluşturduğuna dikkat çeken yetkililer, İskenderun ilçesinde bulunan 45 mahallede etkin bir şekilde çalıştıklarını, vatandaşlardan gelen özellikle sivrisinek şikâyetleri ile taleplerini yerine getirme gayreti içinde olduklarını belirtti.

ÇALIŞMALAR VALİLİK KARARI GEREĞİNCE KOORDİNELİ YAPILIYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde ilçe belediyeleri ile ortaklaşa ve koordineli bir şekilde larva ve uçkunla mücadele konusunda çalışma yaptıklarını vurgulayan yetkililer, bazı basın organları ile sosyal medyada yapılan haber ve yorumların bilgi kirliliği yarattığını söyledi.

Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında Hatay Valiliğinin aldığı kararda, ilçe belediyelerinin de bu çalışmalarda etkin yer alması belirtilmesine rağmen, Büyükşehir Belediyesinin bu konuda çalışma yapmadığı ve yetersiz kaldığı şeklindeki yorumların haksız, kamuoyuna yanıltmaya yönelik olduğunu kaydeden yetkililer, her zaman görev bilinci ve sorumluluk içinde çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
    
HBB olarak İskenderun’da 45 mahalle ve sokaklar ile bu bölgelerde bulunan çadır ve konteynır kentlerde gece ve gündüz ilaçlama yaparak mücadeleyi sürdürdüklerini hatırlatan yetkililer, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için çalışmalarını aralıksız devam ettireceklerini vurguladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19