HBB´nın 14 Şubat tercihi nergis oldu

14 Şubat Sevgililer Günü bu yıl, koronavirüs gölgesinde, mesafeli olarak kutlandı.

GÜNCEL 14.02.2021 12:21:00 0
HBB´nın 14 Şubat tercihi nergis oldu

Pazar gününe gelen gün kapsamında çiçekçilere yönelik çalışma izni getirilirken, birçok yurttaş sevdiğine çiçek almayı tercih etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, yaşamın en temel unsurunun sevgi olduğunu ifade etti. Bu yıl sevginin kurallardan yana kullanmasını, sevgiyi saygı ile de güçlendirerek sokağa çıkma kısıtlaması, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmekten yana kullanılmasını isteyen Yönden, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Sevgi; mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamanın temel unsuru olduğu gibi kalbin de anahtarıdır. Sevgi ve hoşgörünün hüküm sürdüğü toplum geleceğe de umutla bakacaktır. Birbirimizi beklenti içine girmeksizin gönülden seversek üzerinde yaşadığımız dünya daha da güzelleşeceği şüphesizdir. Hayatımızın her anı ve her alanına sevgi, saygı ve hoşgörüyü egemen kılarsak, huzur, mutluluk ve esenlik içinde bir yaşam sürmemiz de bir o kadar kolaylaşacaktır. İnsanların birbirlerini en masum duygularla sevdiği, birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir dünya esas almak suretiyle savaşlara, çatışmalara, kavga ve kargaşalar ile nifak yaklaşımlara yer vermemeliyiz.'

Başkan Savaş nergisleri eşiyle topladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, Sevgililer Günü´nde çiçek üreticilerine destek verdi satın alınan nergis çiçekleri Sevgililer Günü öncesinde belediye adına yurttaşlara hediye etti. Antakya´nın Karlısu Mahallesinde nergis üretilen tarlaları ziyaret edip, üreticiyle buluşan Savaş, yetişen nergisleri eşi Nazan Savaş ile birlikte topladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çiçekleri satın aldıklarını belirten Savaş, “Sevgililer Günü´nde gül, karanfil ya da diğer renkli çiçekleri almak yerine kendi üreticimizin yetiştirdiği nergisleri almayı tercih ettik. 14 Şubat´ta hem Hatay´ın ruhuna hem de belediyenin projelerine uygun davranmak, kendi tarlamızda yetiştirdiğimiz nergisleri sevdiklerimize verelim istedik. Bu çiçekler bizim için çok önemli. Her insanın bir sevme ve kucaklama şekli var, Hatay gibi doğal, çiçeklerle sevginizi gösterin' dedi.

Nergisleri Antakya Atatürk Parkı´nda kadınlara dağıtarak, HBB´nin yaptığı kırsal kalkınma planında fidancılık, çiçekçilik ve tıbbi aromatik bitkiler üzerinde çalışıldığını da anlatan Savaş, 'Çiçeklerin yetiştirilmesi, toplanması ve pazarlanması noktasında insanlarımıza destek olacağız. Buradaki nergislerin toplanması bu anlamda ilk olsun istedik. Hatay Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma master planı var ve tüm olgulara Expo´da yer vereceğiz' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Şubat tercihi nergis oldu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23