HBB´nin 5. galibiyeti Atina´dan

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi´nde Hatay´ın yüzünü güldürdü

SPOR 31.01.2019 10:32:17 0
HBB´nin 5. galibiyeti Atina´dan

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi B Grubu´ndaki 11. maçında konuk olduğu Yunanistan ekibi Olympiakos´u 80-76 yendi. Karşılaşmayı izleyen Hatay Milletvekili Suzan Şahin, maçın ardından HBB takımıyla biraraya gelerek kutladı.
Başkent Atina´daki Barış ve Dostluk Salonu´nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 23-21 önde bitiren ev sahibi takım, ikinci çeyreği 39-38 üstün tamamladı.
Üçüncü çeyrek sonunda Olympiakos farkı 9 sayıya çıkarsa da (62-53) son çeyrekte toparlanan Hatay Büyükşehir Belediyespor rakibini 80-76 mağlup etti.
Hatay Büyükşehir Belediyespor, 11. haftada 5. galibiyetini aldı, Olympiakos ise 10. yenilgisini yaşadı.

Savaş ve Nehir´den kutlama
Karşılaşmanın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yayımladığı mesajla takımı kutladı. Savaş mesajında, “Yunanistan´ın Olympiacos takımını deplasmanda mağlup ederek Avrupa Kupası´nda yoluna doludizgin devam eden Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımımızı tebrik ederim” dedi.

“Şampiyonluk bize yakışır kızlar”
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, karşılaşmayı Atina Olimpiacos Basketbol Salonunda izledi. Türkiye´den destek için giden Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Atina Başkonsolosu Oya Yazar, İskenderunlu turizmci ve eski bankacı Canan Gürpınar ile birlikte izleyen Suzan Şahin, karşılaşmanın ardından takım üyeleri ve teknik ekiple biraraya gelerek kutladı. Milletvekili Suzan Şahin, yaptığı paylaşımda da, “Hatay´ın melekleri tarih yazmaya devam ediyor. FIBA Avrupa Ligi eleme maçında Olympiakos´u Atina´da 76-80 yenen HatayBBSpor Bayan Basketbol Takımı nam-ı diğer Hatay´ın Melekleri´ni tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonluğu bize yakışır kızlar” dedi.

Kadın vekillerden tribün desteği
Karşılaşmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada da Şahin, şunları ifade etti: “2010 yılında Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan takımımız, 2016 ve 2018 yıllarında Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak Türkiye kadın basketbolunun en büyük ve en anlamlı kupasını 2 kere Hatay´a getirdi. Hem Türkiye´de hem de Avrupa´da ülkemizi temsil eden ve başarılarıyla bizleri gururlandıran Hatay Büyükşehir Belediyespor´un elde ettiği bu başarılar, ülkemizde sıklıkla konuşulur oldu. Biz CHP´li kadın milletvekilleri de 2018 Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı aldığı gün Hatay´ın Melekleri´ne bir söz vermiş, ilk Avrupa maçında kendilerini desteklemek üzere tribünden tezahürat yapacağımızı söylemiştik. Bugün de Atina´da kendilerini yalnız bırakmadık. Oynadığı oyun ile taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin beğenisini kazanan Hataylı Melekleri´ni tebrik ediyoruz. Hatay, Unesco´nun 26.Gastronomi Şehri olmasının yanında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş´ın gayretleri ile bir dünya takımı olan Hatay Büyükşehir Belediyespor´ı da içinden çıkarmış, bayrağımızı tüm dünyada dalgalandırmıştır. Bu başarı sadece bizim değil tüm Hatay´ın başarısıdır.´´


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29