HBB´nin davetlilerini Payas ağırlamış

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Ankara´dan Hatay´a davet ettiği muhtar Aynur Çanakcı önderliğindeki 32 kişilik kadın grubunun mağdur edildiği öne sürülüp, Payas Belediyesinin de davetlilere sahip çıkıp, ağırladığı öne sürüldü.

12.09.2017 11:31:51 0
HBB´nin davetlilerini Payas ağırlamış

 Payas Belediyesi, yazılı yaptığı açıklamada, HBB´nin mağdur ettiği kadınları, kendilerinin ağırladığını belirtti. Açıklamada, kadınların, Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ilgisizliği nedeniyle mağdur edildiklerini ve üzüldüklerini ifade ettiğine yer verildi.

Payas Belediyesinin açıklamasına göre, Ankara İMuhtarlar Derneği Genel Sekreteri, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Kamu-Der Genel Sekreteri ve Ankara Ahi Mesut Mahallesi Muhtarı olan Aynur Çanakcı, “Lütfü Savaş Bey´le bizzat ben konuştum, HBB tarafından davet edildik.
Davet üzerine mahallemdeki 32 bayanla birlikte Ankara´dan Hatay´a geldik, maalesef ki bu hoşgörülü davetin tersine HBB tarafından mağdur edildik. HBB telefonlarımıza bile bakmadı. Ben bu duruma çok üzüldüm. 32 kişinin sorumluluğu ve mahcubiyeti ile inanın saatlerce gözyaşlarıma hakim olamadım. Ekibimizden bir arkadaşımızın tanıdığı milletvekilini aramasıyla sıkıntımız son buldu. Milletvekilimizin tavsiyesiyle Payas Belediye Başkanı Bekir Altan´ı aradım. Bizimle çok güzel ilgilendiler bize sahip çıktılar Türk Misafirperverliği ile Payas´ta ağırlandık' dedi. Açıklamada, muhtar Çanakcı´nın, Kamu-Der adına Yılın Belediye Başkanı´ ödülünün verildiği törende Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´la tanıştığı ve Hatay´a gelme konusunun görüşüldüğüne yer verildi. Payas Belediyesinin açıklamasına göre Canakçı, şunları söyledi: 'Lütfü Savaş, bana bir telefon numarası verdi, gelmeden bir hafta önce kendilerini haberdar etmemizi istedi. Daha önemlisi yaklaşık bir ay önce bizzat kendisi beni arayıp ne zaman geleceğimizi sordu, arkadaşlarımla görüşeceğimiz tarihi bildireceğimi ifade ettim. Ve 32 bayan arkadaşımla tarihi belirledik. 21 gün önce Lütfü Savaş´ın, bana verdiği telefon numarasını aradım. Nuri Bey diye biri çıktı. Ona durumu izah ettim. 21 gündür bizi oyaladı. Lütfü Savaş´a bir türlü ulaşamadık. Arkadaşlara söz verdiğim için mahçup olmamak adına bütün masrafları kendim üstlenerek belirlediğimiz tarihte Hatay´a geldik. Kısıtlı imkânlarımla sözümü tutmaya çalışırken tam bir hayal kırıklığı içerisinde bir gün boyunca ağladım. Ekibimizdeki bayan arkadaşlardan birisi tanıdığı bir Hatay Milletvekilini aradı. Milletvekilimiz ‘Payas Belediye Başkanı Bekir Altan´ı arayın sizlere yardımcı olacaktır´ demesi üzerine Payas Belediyesini aradım,. Altan, sıkıntımızı ve mağduriyetimizi anladı ve bizi hemen Payas´a davet etti. Burada bizimle inanılmaz ilgilendiler. Payas´ta güzel ve samimi hatıralar yaşadık.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57