HDP İskenderun: Kaza değil ihmal

İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı mevkiinde önceki gün yaşanan ölümlü zincirleme trafik kazasında yaşanan kayıplardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten HDP İskenderun İlçe eşbaşkanları Hülya Ateş ve Nevzat Güzel, olayı

İSKENDERUN 4.04.2020 12:50:24 0
HDP İskenderun: Kaza değil ihmal

“Acımız büyük ve tarifsizdir” diyen eş başkanlar Ateş ve Güzel, emniyetin Corana-19 Virüsü Denetimleri nedeniyle oluşan araç kuyruğunun kazaya davetiye çıkarttığı yönündeki iddialara karşın sözkonusu noktada teknik düzenleme ve yol ıslah ihtiyacına dikkat çekti: “Asıl sorun bu kazayı azaltabilecek ulaşım düzenlemeleri yapmaktan geçiyor.”

Bu noktanın öncelikle bazı teknik düzenlemelerle yeniden yapılanmasına ve yol ıslahına ihtiyaç olduğu vurgulanan yazılı açıklamada, Ateş ve Güzel, şu görüşleri dile getirdi: “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Artık insanlarımızı bu ihmallere kurban etmek istemiyoruz. Öte yandan şehir girişinde yapılan covid-19 amaçlı ateş ölçme işleminin daha geniş ve trafiği riske etmeyecek bir bölgede olmasını öneriyoruz. Emniyetin denetimi olmasaydı bile bu kazaya neden olan TIR Ulaşımda yeterli bazı düzenlemeler yapılmadığından Ford Oto bayisi önünde değil de 150 metre ilerde Doğan Petrol kavşağında ışıklarda bekleyen araçlara çarpacaktı.

Netice de kaza her zaman ben geliyorum diyen bir yol üzerinde gerçekleşti. Asıl sorun bu kazayı azaltabilecek ulaşım düzenlemeleri yapmaktan geçiyor
Yan yol açık olsa idi Kent içine İsmet İnönü mahallesinden D-817 Karayoluna katılan araçlar ve toplu taşıma araçları bu kazadan etkilenmeyecekti.
D-817 Karayoluna İsmet İnönü mahallesinden her 10 metre de bir giriş bağlantısı olan kontrolsüz imar yolları var. Aslında bu bağlantılar ulaşım güvenliğini sürekli tehdit etmektedir. Bu yan Yolların yapım sorumluluğu 5216 Sayılı Kanun Kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesindedir. Bu kentin ulaşım planı olmadan bütüncül bir planlama olmadan yapılan işler lokal çözüm önerileri kısa vadeli olmaktadır. Ve yeterli olmamaktadır.”


Anahtar Kelimeler: İskenderun Kaza değil ihmal

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23