HDP: Kimsenin yargıya müdahale etme gücü olmamalı

AİHM kararıyla Demirtaş´ın serbest bırakılmasını isteyen İskenderun HDP:

SİYASET 24.11.2018 11:11:52 0
HDP: Kimsenin yargıya müdahale etme gücü olmamalı


HDP İskenderun ilçe yönetimi, Avrupa İnsan Hakları mahkemesinin (AİHM) partilerinin eski genel eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında verilen ´derhal serbest bırakılsın´ kararının uygulanmasını istedi. 

HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Muhsine Taşan, AİHM kararında, Demirtaş´ın tutuklanmasının siyasi saikler ile yapıldığının ortaya çıktığını belirtterek, mahkeme kararında Demirtaş ile diğer HDP´li milletvekilleri ve belediye başkanlarına, genel olarak muhaif çevrelere yönelik tutumlarda sert davranıldığına dikkat çekildiğini de ifde etti.

Parti binasında dün düzenlediği basın toplantısında konuşan Taşan, şunları söyledi: 'AİHM´e göre, Demirtaş´ın hedef olması hakkında yürütülen davaların sait bireysel koşullarından değil, bunu yanında onun siyasi muhalefetin liderlerinden biri olması nedeniyledir. Bu nedenle, AİHM´e göre tehdit altında olan yalnızca Demirtaş´ın bireysel hak ve özgürlükleri değil tüm demokratik sistemin kendisidir. Bu nedenle AİHM´nin Demirtaş hakkında verdiği karar, cezaevlerindeki bütün tutuklu milletvekilleri için emsal niteliğindedir. AİHM kararını açıkladıktan hemen sonra AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından yapılan ´karar bizi bağlamaz´ açıklaması, Türkiye´nin hem Avrupa Konseyi hem de AİHM nezdindeki yerini siyaseten sarsacak niteliktedir. AİHM kararının derhal uygulanması, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının gereğidir ve toplum vicdanı da kararın yerine getirilmesini beklemektedir. Kimsenin yargıya müdahale etme gücü olmamalıdır. Siyaset yapma koşullarının ortadan kaldırılması, siyasetçilerin farklı görüş ve düşüncelerinden ötürü cezaevlerinde tutulması aynı zamanda toplumun sesinin susturulması anlamına gelmektedir. Demokratik siyaset temsilcilerine rehine hukukunun uygulanması toplumu germekte, siyasi ve toplumsal krizi de daha fazla derinleştirmektedir. Bu hukuk dışı uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Yargının bir an evvel anayasanın ve AİHM kararının gereğini yerine getirerek, başta Demirtaş olmak üzere hukuksuzca cezaevinde bulunan milletvekilleri ve seçilmişleri serbest bırakması gerekmektedir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00