HDP ‘sahaya inecek´

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, devam eden OHAL sürecine ve HDP Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan rapora ilişkin değerlendirmede bulunarak, “4. defa uzatılan OHAL hiçbir zaman AKP ve Erdoğan tarafından kaldırılmayacak. Eğer ha

24.07.2017 11:40:20 0
HDP ‘sahaya inecek´

 

Gençlik meclisi raporu ve Ahmet Yıldırım´ın OHAL sürecine ilişkin değerlendirmesine ilişkin gazetemize de gönderilen HDP´nin yazılı açıklamasında, “Bundan sonra HDP sahayı kullanan bir muhalefet hattı izleyecektir” denildi. Açıklamada Ahmet Yıldırım´ın şu eleştirisine de yer verildi: “Neden OHAL ilan edildi ve nasıl giderilir? Bir siyasi iktidar, olağan koşullardan neden vazgeçer, olağan dışı koşulları neden kullanır, lütuf olarak görür. Bu bir acizlik ifadesidir. Çünkü özgüven sahibi iktidar ülkeyi olağan koşullarda yönetir. Muhalefetin güçlü olmasını önemli görür. Toplumsal meseleleri barışla çözmeye çalışır. Savaş işin ucuzluğudur. AKP, normal koşullarda geçiremediği hükümleri KHK ile hayata geçiriyor. Bunlara KHK değil AHK demek lazım çünkü bazı maddeler Anayasa hükmünde düzenlemeler.”

Gençlerin kaygıları derinleşti
HDP Gençlik Meclisleri tarafından hazırlanan bir yıllık OHAL süresinde gençlerin durumuna ilişkin raporda yer alan tespitler özetle şöyle: “OHAL dönemi gençlerin gelecek kaygılarını daha da derinleştirdi. Genç işsizlik oranı yüzde 22´ye ulaştı. OHAL´in ilan edildiği 20 Temmuz 2016´dan bu yana HDP´li 1839 genç gözaltına alındı. OHAL döneminde 37 öğrenci derneği, farklı illerdeki gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri KHK´lerle kapatıldı. Eğitim-öğretim dönemi başlamadan bir milyondan fazla öğrenci öğretmensiz kaldı. Eğitimin bilimsel olmaktan uzaklaşması, niteliksizleşmesi OHAL´le beraber daha da hızlandı. Evrim ders kitaplarından çıkartıldı.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00