HDP, seçimleri yorumladı

HDP Hatay İl Eş Başkanları Sultan Başaran ile Kerem Nalbant, 31 Mart genel ve özel seçimlerini değerlendirerek, halkın yaşam kalitesini arttıracak hamlelerin destekçisi, yanlışların da muhalifi olacaklarını ifade etti.

SİYASET 11.04.2019 09:51:17 0
HDP, seçimleri yorumladı

Akın Bodur/İskenderun

Etkileri uzun süre tartışılacağını ifade ettikleri 31 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını, bu tartışmaların ana nedeninin de partilerin eşit ve adil koşullara seçime girememeleri olduğunu savunan Nalbant ve Başaran, parti olarak batı kentlerini kapsayan karşı stratejilerinin, AKP-MHP bloğunun HDP´ye yönelik başlatmış oldukları tasfiye sürecini boşa çıkarttığı savunduğu açıklamasında şunlara yer verdi: 'Bu minvalden bakıldığında, seçime damga vuran şey stratejimiz olup, Halkların Demokratik Partisi´nin ‘kazan, kazandır´ stratejisini ne kadar yerinde olduğu görülmüş, AKP ve MHP´nin elinde bulunan başta İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya gibi büyük şehirlerin el değiştirmesini sağlamıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde, Türkiye ve dünya kamuoyunun hafızasında unutulmayacak olan, Yüksek Seçim Kurulu´nun bölgelere ve partilere göre ayrı, hukuksuz kararlarıdır. AKP ve MHP´nin tüm itirazları kabul görürken, HDP´nin şaibeler sonucu kaybettirildiği belediyelere itirazı ise kabul edilmemiştir. Bu da YSK´ya ve hukuk sistemine kara bir leke olarak kalacaktır. AKP ve MHP, devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen, cumhur İttifakı şahsında topluma giydirmeye çalıştıkları gömlek dar gelmiştir. Bu seçimin kayıp edenleri; beka üzerinde korku imparatorluğu ve tek adamcılığı inşa etmeye kalkışanlardır. Seçimin kazananı; barış, kardeşlik, birlik beraberlik yaşam, hak, hukuk, adalet ve demokrasi özlemidir.
Önümüzdeki döneme dair belediyenin kimde olduğuna bakmaksızın, bu kentte yaşayan tüm yurttaşların yaşam kalitesini artıracak icatların takipçisi destekçisi olacağımızın yanında, yanlışlara da aktif muhalefet yapacağımızı kamuoyuyla paylaşırız.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00