HDP´den CHP´li belediyeye eleştiri

HDP Defne İlçe Eşbaşkanları Vail Çelik ve Sözen Nurel, Defne Belediyesi yönetimini eleştirdi ve kentin yaşadığı susuzluğa çözüm bulunmasını istedi.

SİYASET 1.09.2021 19:40:46 0
HDP´den CHP´li belediyeye eleştiri

Antakya/SES

 HDP Defne ilçe başkanları Çelik ve Nurel, gazetemize ilettiği ortak açıklamasında şunlara yer verdi: 'Defne Belediyesi yöneticileri göreve talip olduğunda, ´Defne güzel olacak´ demişti. Göreve geldikten sonra söylediklerinizin tam tersi oldur. Defne üvey evlat muamelesi görmüştür. Defne halkı her yıl aynı sorunları yaşamaktan bıkmıştır. Bir çok mahalle hala susuzluk çekiliyor. Alt yapı hala tamamlanmamıştır. 160 bin nüfuslu Defne ilçesinde ne bir hastane ne de bir kültür merkezi kazandırılmamıştır. Bu hizmet alanlarında Defne Belediyesi olarak başarısız olmuştur. Bu hizmetler dururken bakın Defne Belediyesi ne yapıyor?
Defne Belediyesi Çekmece mahallesinde bir park alanını, diğerleri Harbiye´nin Darmaçta mahallesinde tarım arazisi olan ve yaklaşık 166 dönüm alanı bulan arazilerini kiralama ihalesine çıkıyor. Bu kadar büyük tarımsal arazilerin yıllık muhammen kira bedeli yaklaşık 38.000 TL´dir. Acaba neden? İnsanın aklına bir çok soru ve ihtimal geliyor. Zira yıllık 38.000 TL Defne Belediyesinin hangi derdine derman olacak ki? Aylık 10 milyon bütçesi olan bir belediye için yıllık 38.000 TL para mı? Sadece, 15 Temmuz kutlamaları için 90.000 TL para harcayan bir kurum için 38.000 TL nedir ki? Biliyoruz ki kiraya verilen kamu malları kolay kolay bir daha geri dönmez. Kiracı, ‘masraf ettim, yatırım yaptım, ağaç diktim´ diyerek kiralamasını her defasında uzatmak isteyecektir. Şimdilik dokuz yıllığına veriliyor, sonra 19 yıllığına 29 yıllığına almak isteyecektir. Mevcut belediye idaresinin halkla birlikte üretmek ve birlikte yönetmek gibi bir iradesi, bir kafa yapısı, bir niyeti olmadığını biliyoruz. lakin düzen belediyeciliği yani ticari kafayla dahi olsa bu arazilerimiz çok daha akılcı değerlendirilebilir. İster belediyenin iştiraki ile yeni kurulan tarımsal üretim kooperatifi aracılığı ile ister doğrudan belediyenin eliyle bu araziler ekilebilir ve çok daha verimli değerlendirilebilir. Böylece hem istihdam yaratılmış olur hem de bir çok muhtaç ailenin yaşamına destek sağlanmış olur. HDP Defne ilçe örgütü olarak, Defne Belediyesinin bu kiralama girişimini asla doğru bulmuyoruz. Düzen belediyeciliğinin kötü bir örneği olarak değerlendiriyoruz.'


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00